domingo, 14 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació aportarà 160.000 euros a la Fundació de l’Hospital Provincial per a potenciar els programes d’investigació oncològica

El president de la institució provincial, José Martí, destaca la necessitat "d'apostar de manera decidida per la sanitat pública, que ha tornat a demostrar el seu extraordinari paper durant l'actual pandèmia sanitària pel coronavirus".

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat aquest matí la pròxima signatura d’un conveni de col·laboració amb la Fundació Hospital Provincial de Castelló pel qual la institució provincial aportarà 160.000 euros dirigits a impulsar els programes d’investigació i formació de l’entitat, especialment els vinculats a l’oncologia.

José Martí subratlla “la importància que les institucions estiguem al costat de la sanitat pública”, en destacar que “la importància de què dispose dels mitjans humans i tecnològics adequats per a donar la millor de les atencions als ciutadans”. En aquest sentit, ha subratllat que “tots hem pogut comprovar aquests dies, en els quals ens està assotant la pandèmia del coronavirus, la rellevància d’una sanitat pública forta i amb recursos”, d’ací en què insistisca que “en el sector sanitari no caben ambigüitats ni mirar a un altre costat”.

El president de la Diputació ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el gerent de l’Hospital Provincial, Joaquín Sanchis; el director general de la Fundació Hospital Provincial i responsable de l’Institut Oncològic de l’Hospital, Carlos Ferrer, i l’administradora general de la Fundació Hospital Provincial, María José Madrid, amb els qui en pròximes dates es mantindran nous contactes per a definir els projectes d’investigació per a aquest 2020.

El president de la Diputació ha defensat el prestigi i la qualitat dels tractaments de l’Hospital Provincial de Castelló, que “continuarem potenciant com un dels centres de referència en la lluita contra el càncer”. A més, defensa que, a través de la Fundació de l’Hospital provincial, es puga continuar aprofundint en la investigació dels tumors rars, “perquè tenim un gran equip de professionals i uns mitjans adequats per a aconseguir-lo”.

L’aposta de la Diputació a continuar avançant en aquest camp va quedar constatada el mes de febrer passat, quan el Saló de Recepcions del Palau Provincial va acollir una jornada amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares, organitzat conjuntament entre la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló i la Delegació en la Comunitat Valenciana de la Federació Espanyola de Malalties Rares (Feder), trobada en el qual es va analitzar de manera concreta el tractament dels tumors rars.

L’entitat fundacional té com a objecte i fins essencials de la seua actuació la investigació, l’estudi, la formació i preparació en la lluita contra el càncer, i l’avanç de les tècniques i investigacions oftalmològiques, a través de la seua col·laboració amb el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, de l’Institut Oncològic i de l’Institut Oftalmològic, així com la gestió, custòdia, promoció i organització de tota classe d’accions formatives, simposis i congressos, tot això en el seu més ampli sentit.

Últimas noticias

Contenido relacionado