07:12 - martes, 5 diciembre 2023

Noticias de Castellón y provincia

Galí reclama l’obertura del centre de salut de Pius XII i el consultori de la platja d’Almassora

L'alcaldessa felicita l'equip sanitari per la labor efectuada durant la COVID-19.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha enviat una sol·licitud al departament de salut de Castelló per a reclamar la reobertura del centre de salut de Pius XII, tancat des del confinament per la pandèmia de COVID-19, i l’inici de l’activitat en el consultori de la platja coincidint amb l’inici de la temporada estival i l’increment de residents en la costa.

“El funcionament de tots dos centres de salut és fonamental per a evitar llargs desplaçaments a la població fortament envellida, atés que cadascun d’ells dona servei a nuclis de població diferents”, indica la primera edil en la seua missiva. En este sentit, Galí recorda que el departament ha publicat recentment la reobertura dels centres de salut que estaven tancats fins ara per a atendre les necessitats derivades de la pandèmia.

“A Almassora no ha sigut així i, segons ens ha manifestat la coordinadora de l’únic centre de salut que roman obert, desconeixen la data en què s’obrirà el centre d’especialitats”, segons l’alcaldessa. Galí, que ha aprofitat per a traslladar el seu “més sincer agraïment per la labor efectuada per tots els sanitaris en estos difícils moments”, ha incidit en la necessitat de recuperar este centre d’especialitats per a evitar desplaçaments fins al carrer Sant Pere.

A tot això se suma a Almassora que aviat “es produirà també el desplaçament de molts ciutadans a les seues segones residències en zona marítima sense que tinguem cap notícia de si l’ambulatori de la platja donarà servei este estiu”. Per això, reclama que, “com més prompte millor”, el departament reactive l’activitat i destine “els mitjans personals necessaris” perquè este estiu la població desplaçada a la costa “dispose del necessari servei mèdic”.

Últimas noticias

Contenido relacionado