sábado, 25 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les tres escoletes infantils municipals de Castelló obriran prorrogant uns serveis finalitzats per contracte en 2018

A més la UTE que les gestiona ha presentat una sol·licitud d'indemnització a l'ajuntament que no s'ha admés a tràmit, on reclamava compensació econòmica, tot i ja no estar en vigència el seu contracte

La gestió de les tres escoletes infantils municipals de l’ajuntament, ‘Biberons, Chupetes i Peücs‘ es preveu que seguisca en mans de la mateixa empresa que ja va finalitzar el seu contracte el 2018 i que a més ha presentat al consistori una petició d’indemnització que s’ha desestimat.

Segons ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó este acord de la “inadmissió a tràmit, del regidor delegat de Benestar social, dependència i infància, presentat per la UTE Mediterránea Gestión Social y Cultural, l Atreyu Blota Carto y Mistral 2010, per la qual la mercantil demana una indemnització” ha passat este divendres per la Junta de govern.

Simó ha explicat que, encara que l’empresa “està en el seu dret a demanar-ho perquè així es contempla en RD 8/2020 per als contractistes de les administracions públiques” el contracte va finalitzar en 2018 i per tant “entenem que no hi ha raó perquè no existeix contracte en vigor encara que se segueix fent el servei”. De fet, ha admés que la previsió tècnica era traure un nou contracte a licitació.

Això significa que com que probablement la paperassa burocràtica no estarà llesta abans de setembre perquè puguen presentar-se altres empreses a optar a esta gestió segons les condicions que estipule el consistori i “serà la mateixa empresa la que continuarà donant este servei”, segons ha indicat Simó. Qui també ha apuntat que “encara que els plecs estigueren preparats a l’octubre, no tindria sentit canviar la gestió d’estes escoletes una vegada començat el curs”.

Per tant, no serà, com a mínim fins al curs 2021-2022 que les tres escoletes municipals que gestiona esta UTE, puguen plantejar-se optar a una nova concurrència d’empreses aspirants a gestionar-les.

D’altra banda, cal recordar que una de les empreses de la UTE que ha sol·licitat ara la indemnització que no s’ha admés a tràmit, és també la mateixa que porta molts dels serveis dels centres dels CEAMS i que ha estat la beneficiària d’estos contractes d’ençà que, per primera vegada, en 2010 ja se li adjudicara “provisionalment” per part de l’equip de govern d’aquell moment, en mans del PP, i de la regidora delegada de l’àrea, Carmen Amorós, la seua gestió.

Últimas noticias

Contenido relacionado