martes, 28 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El PP Onda lamenta la discriminació del Govern d’Espanya i de la Generalitat als autònoms

Vicente Ramón: “Onda és un exemple a seguir, han sigut els primers a publicar les bases i a més les ajudes les poden sol·licitar tots els autònoms. És l'administració que més esforç pressupostari ha realitzat per a ajudar als autònoms”.

Més de la meitat dels autònoms ondenses han quedat fora de les ajudes anunciades pel Govern d’Espanya, en contemplar ajudes només per als qui van ser obligats a tancar la seua activitat en el moment en què es va declarar l’estat d’alarma. I només el 10% dels autònoms tindran accés a les ajudes de la Generalitat Valenciana. A més, tots estan obligats a pagar la seua quota mensual.

El Secretari General del PP d’Onda ha lamentat que “aquestes ajudes han sigut insuficients”. I com a exemple va explicar que “el pressupost previst pel Consell es va esgotar a les dues hores de començar el termini per a presentar les sol·licituds, ja que amb els diners previstos només podien beneficiar a 38.000 autònoms dels 352.000 que hi ha en la Comunitat Valenciana”.

A més, Vicente Ramón ha instat que la Generalitat Valenciana rectifique les seues bases i al fet que estenguera el termini de sol·licitud d’ajudes. “És moment de conjuminar esforços i voluntats amb la finalitat de protegir la salut econòmica al màxim, i els autònoms són fonamentals”.

Cal recordar que la Generalitat ha exclòs també a tots els autònoms que no han cessat la seua activitat i als treballadors autònoms agraris. I “a sobre de despropòsits” les ha fetes incompatibles amb les subvencions dels ajuntaments, limitant l’accés a les ajudes. “Els autònoms que han cessat la seua activitat i poden optar a les ajudes de la Generalitat han d’optar entre aqueixes i les dels ajuntaments, un capritx del PSOE i Compromís que perjudica centenars d’autònoms d’Onda”, ha explicat Vicente Ramón.

L’Ajuntament d’Onda un exemple a seguir

Vicente Ramón ha assegurat que “des del Partit Popular tenim molt clar que els autònoms són un pilar fonamental de l’economia ondense”. I per això ha agraït a l’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda la posada en marxa d’un Pla d’Ajudes per a Autònoms, dotat amb un milió d’euros, “ja que han sigut els primers a publicar les bases i a més les ajudes les poden sol·licitar tots els autònoms d’Onda, sense cap mena de restricció o incompatibilitat amb les d’altres administracions, i han sigut l’administració que ha realitzat el major esforç pressupostari. Per exemple, la Generalitat Valenciana hauria d’haver multiplicat per 13 el pressupost assignat per a realitzar el mateix esforç que ha realitzat Onda”.

Cal recordar que el consistori ondense ha prioritzat als que han mantingut la seua activitat malgrat la notable baixada d’ingressos, amb l’objectiu d’evitar la destrucció d’ocupació. L’ajuda és de 600 euros al mes, que com a mínim serà de 1.800 € computant ja març, abril i maig, per a pagar la quota d’autònoms i part d’altres despeses fixes de l’activitat, com a rebuts de lloguer, fem, despeses vehicles, telèfon o Internet.

D’altra banda, per als qui han cessat l’activitat al principi de l’estat d’alarma i també tenen accés al subsidi del Govern d’Espanya, poden sol·licitar una ajuda única de 200 euros destinada a ajudar-vos a pagar les despeses de l’últim mes.

Últimas noticias

Contenido relacionado