domingo, 14 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

El caos econòmic de Nules retarda més de 84 dies el pagament de factures a proveïdors

En el primer trimestre, Tresoreria adverteix que l'import que adeuta l'ajuntament supera els 2 milions i el PP lamenta la nul·la implicació de CeN i Més Nules.

El Partit Popular de Nules ha reclamat a CeN i Més Nules responsabilitat i rigor per a gestionar els diners de la població, pagar els deutes i evitar la fallida econòmica del consistori. La situació crítica en la qual es troba el consistori ha sigut advertida per la Tresoreria municipal en un informe que reconeix que el període mitjà de pagament de factures a Nules s’ha disparat i els deutes han crescut per damunt dels dos milions d’euros.

“És una situació crítica que exigeix dels qui tenim responsabilitats públiques la màxima atenció. Per aquest motiu, creiem que l’alcalde i els seus socis deuria pautar les bases d’un pressupost, treballar braç a braç amb l’oposició, i arribar a un acord que permetera saldar deutes i reconduir la crítica situació econòmica”.

Tal com ha explicat la regidora i portaveu del PP, María Victoria Marzal, “la situació a la qual ens enfrontem és molt complicada. No obstant això, crec que amb voluntat s’arribarien a acords per a resoldre aquest escenari que, lamentablement, l’alcalde sembla no tindre gens d’interés a aconseguir”.

El període mitjà de pagament de factures ha passat de 61 dies a 84,55 dies en l’últim trimestre. Pel que respecta a les factures pendents de pagament que en 2019 eren de 740.000 euros, entre gener i març s’han disparat a 2.177.749 euros que estan pendents de pagament. “És necessari treballar braç a braç per a reconduir aquesta situació”. Per aquest motiu, “no entenem com l’alcalde no ens reuneix, presenta un esborrany del pressupost i s’estableix un pla d’acció per a trobar solucions. El primer, que els qui hui encara no han cobrat puguen veure saldades aqueixos deutes. En segon lloc, traçar accions que atallen aquesta pandèmia que no sols és sanitària, sinó també econòmica i social. És urgent actuar enfront d’una coalició que continua gastant saltant-se la llei i castigant cada dia que passa a centenars de famílies que encara no han cobrat pels serveis prestats”.

Últimas noticias

Contenido relacionado