06:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Noticias de Castellón y provincia

La Diputació es compromet a estudiar els jaciments de la Jana per a catalogar-ne el seu valor històric i cultural

El Servei Provincial d'Arqueologia realitzarà una primera inspecció per a guiar l'ajuntament en futures intervencions

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, s’ha compromés amb l’Ajuntament de la Jana a que “pròximament” el Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló es desplace fins a la localitat a desenvolupar tasques de prospecció arqueològica en el seu terme municipal. L’objectiu primer és, en paraules de Sanz, catalogar els jaciments amb els que compta aquest municipi del Baix Maestrat per tal de determinar el seu valor històric i cultural.

“Tots els nostres municipis atresoren dins dels seus límits importants relíquies patrimonials que hem de contribuir a preservar perquè els nostres fills i filles puguen conéixer i respectar la història que porten escrita en les seues pedres”.

Davant la constatació de la importància d’aquests jaciments, la Diputació ha llançat la seua voluntat de formar part de la seua recuperació amb l’actuació del Servei d’Arqueologia, que farà una primera inspecció per a guiar al consistori en futures actuacions que decidisca portar endavant.  

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, que ha estat aquest matí a la Jana per a anunciar-ho, ha completat la seua estada al Baix Maestrat, dels costat de l’alcalde, Domingo Tolós, amb una visita a l’església de Sant Josep del Carrascal, datada del segle XVI. Allí mateix, Tolós ha traslladat a Sanz l’aspiració del poble de recuperar per a ús públic aquest temple de propietat municipal, pel que seria necessària una actuació per a rehabilitar l’edifici, tancat des de fa molts anys.

Últimas noticias

Contenido relacionado