14:12 - martes, 5 diciembre 2023

Noticias de Castellón y provincia

Troben un nou jaciment amb restes de dinosaure a Morella

Un nou jaciment amb restes de dinosaure sauròpode ha sigut trobat en la Concessió Minera Vega del Moll en la Masia Palau de Morella.

Un nou jaciment amb restes de dinosaure sauròpode ha sigut trobat en la Concessió Minera Vega del Moll en la Masia Palau de Morella.

Les restes recuperades corresponen a elements esquelètics de vertebrats i motles de mol·luscs. La major part de les restes esquelètiques, probablement, pertanyen a un únic individu de dinosaure sauròpode, encara que també s’han reconegut restes òssies de tortugues i cocodrils i dents de dinosaures carnívors del grup dels espinosàurids, segons ha explicat José Miguel Gasulla Asensio, doctor en paleontologia per la UAM, membre del Grup de Biologia Evolutiva d’UNED i director del seguiment paleontològic de la Concessió Minera Vega del Moll.

La composició del nou jaciment correspon a la fauna de dinosaures que va habitar la comarca fa una mica més de 125 milions d’anys, durant el Cretàcic Inferior. De fet, les dents de carnívors pertanyen a un animal semblant a Vallibonavenatrix cani, recentment descrit en la propera població de Vallibona i les restes de la qual ja s’havien identificat en la Pedrera del Mas de la Parreta.

Les restes més rellevants són les del dinosaure sauròpode, d’uns 20 metres de longitud, del qual s’han pogut identificar vèrtebres del coll i del dors, ossos de la cintura pèlvica, com un isqui, i elements de les extremitats anteriors i posteriors, destacant un fèmur quasi complet.

La informació que poden aportar les restes trobades pot rellançar l’estudi d’estos dinosaures i, per tant, contribuir a millorar el coneixement sobre les faunes de dinosaures de la Comunitat Valenciana i de les seues relacions amb registres propers com el titanosauriforme Tastavinsaurus sanzi, trobat fa uns anys a Peñarroya de Tastavins (Terol) en nivells estratigràficament pròxims, segons ha subratllat el paleontòleg.

Últimas noticias

Contenido relacionado