viernes, 24 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Compromís demana un finançament just per cobrir les necessitats de l’Hospital Provincial

Garcia: "Haver de recórrer a un préstec del FLA per pagar factures corrobora la pertinència de les reivindicacions de Compromís a Madrid".

Compromís ha votat a favor de l’adhesió al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per assolir el pagament de 14 milions d’euros en factures de l’Hospital Provincial en el Consell de Govern de l’ens sanitari celebrat aquest matí. El seu representant a la mesa, Ignasi Garcia, ha destacat que “la decisió presa pel Consell de Govern del Provincial constata que la reivindicació de Compromís per un finançament estatal just és del tot pertinent”. “Els diners que ara ens apleguen en forma de préstec aniran directament a cobrir les necessitats del nostre sistema sanitari i per això hem votat a favor”. Igualment, Garcia ha fet constar que “aquesta crisi ha posat en relleu que els i les nostres professionals sanitàries i tot el personal dels hospitals han hagut de treballar en condicions molt millorables i això només es pot solucionar amb els recursos que li pertoquen a la població valenciana”.

En aquesta mateixa línia, el representant de la coalició valencianista ha afegit que “sembla que tots els representants polítics del País Valencià estan d’acord a demanar un tracte just mentre es troben a la vora de la Mediterrània, però se’ls oblida la reivindicació quan apleguen a Atocha”. “Només Joan Baldoví, de Compromís, se’n recorda de negociar al Congreso millores per als serveis públics valencians”. 

Precisament, va ser Baldoví qui va exposar la setmana passada que el repartiment del fons creat pel Govern perquè les autonomies facen front a la crisi del coronavirus perpetuava l’infrafinançament que patixen els valencians i valencianes per part del govern espanyol. En aquest sentit, va sol·licitar un canvi en els criteris de repartiment dels fons per a augmentar el pes del criteri poblacional i, alhora, establir mecanismes de compensació per fer que les comunitats pitjor finançades, entre les quals es troba el País Valencià, pogueren disposar de les mateixes ferramentes que els altres territoris per a lluitar contra la pandèmia i els seus efectes socials i econòmics.

Últimas noticias

Contenido relacionado