sábado, 20 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló estudia com ‘pagar sense tocar’ per reobrir la ‘zona blava’ a la fase 2 del desconfinament

Des de fa temps, ja existix una APP per poder pagar des del mòbil, però això no implica, de moment, l'obligatorietat d'emprar-la com a únic mitjà de pagament

La regidoria de mobilitat de l’ajuntament de Castelló té prevista una reunió amb el tècnics la setmana que ve per acordar quines mesures es plantegen perquè la reobertura dels paquímetres i per tant la reactivació del pagament per estacionar, es puga portar a terme d’una manera segura per traslladar després les conclusions a l’empresa que gestiona la ‘zona blava’ a Castelló.

De fet, encara que ja existeix una APP que permet fer el pagament des del mòbil, no es pot obligar al seu ús com a mitjà exclusiu d’abonament de les tarifes.

A més, d’altra banda, també cal tindre en conter que l’empresa que gestiona l’estacionament a la capital de la Plana està en ERTE en estos moments. De fet, són molts els ciutadans que ja s’han queixat que “no agafen el telèfon i no sabem quan s’haurà de tornar a pagar” o que tenen alguna multa pendent i no poden contactar.

Pel que fa al moment previst perquè torne a entrar en funcionament el sistema de pagament, anul.lat en decretar-se l’estat d’Alarma, la previsió inicial, segons apunta el responsable de mobilitat, Jorge Ribes, és que Castelló espere a la fase 2 de desconfinament.

De fet, com ha pogut saber Actualitat Valenciana, “fa dos setmanes, amb el sistema de bandes que tenen, van veure que hi havia un 15% de trànsit rodat i no els valia la pena”, explica Ribes. Ara mateix, ja calculen que hi ha entre un 50-55% però sembla que la incertesa de com reobrir les màquines dispensadores de tiquets, per les que és necessari contacte físic, junt la situació de l’empresa, deixa encara la incògnita de com i quan tornarà a entrar en funcionament la zona blava i amb quines mesures de control ho farà.

Últimas noticias

Contenido relacionado