14:03 - viernes, 1 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Borriana, Peníscola i Sant Mateu, entre els 26 municipis que registren rebrot de coronavirus

Castelló lidera el brot amb 82 nous positius per coronavirus en 4 dies

La Comunitat Valenciana ha detectat 82 nous casos positius de coronavirus concentrats en 26 municipis en 4 dies. En esta ocasió són 26 poblacions i no 22 les que condensen estos 82 nous positius detectats per la prova PCR.

De fet, en la llista dels 26 pobles amb casos nous en estos últims dies, Castelló i Rafelbunyol estan en el podi al costat de València capital, que sempre registra xifres més altes de detecció de casos a l’ésser la més poblada de tota la Comunitat Valenciana.

Castelló va sumar 24 casos nous per PCR, València 16 i Rafelbunyol altres set. Encara que hi ha altres municipis que continuen sumant noves deteccions no han registrat brots, ja que son casos vinculats a residències de majors en les quals s’han registrat molts malalts i defuncions i estan sota un control ferri.

Malgrat tot, l’augment de deteccions del virus per la prova PCR no ha de preocupar, a priori, segons apunten els experts perquè no tots els positius registrats en aquestes setmanes són persones que s’han contagiat ara encara que el virus pot seguir en el seu organisme i ser detectat per la prova PCR, que busca fragments d’una proteïna del SARS-CoV-2 en mostres del tracte nasofaringi.

És el que ha passat aquesta setmana després d’ampliar el nombre de proves en l’empresa càrnia de Rafelbunyol on s’ha registrat un brot. Primer es van detectar 7 positius i després altres 7 més. No obstant això, Sanitat va desvincular fins a cinc d’aquests últims positius del brot en entendre que eren infeccions “antigues” que, no obstant això, s’havien localitzat ara.

Últimas noticias

Contenido relacionado