domingo, 26 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Borriana comptarà amb una mitjana de 37 d’efectius diaris per a les festes de la Misericòrdia

El dispositiu de seguretat preparat per a les festes de la Misericòrdia d’enguany comprendrà 370 serveis de huit hores i mitja entre els dies 6 i 15 de setembre, amb una mitjana de 37 efectius diaris que, segons ha destacat l’alcaldessa M. Josep Safont, “garantiran la seguretat en tots i cadascun dels actes de les celebracions patronals”.

Així ho ha manifestat després de presidir la Junta de Seguretat prèvia a les festes patronals de la Mare de Déu de la Misericòrdia en la qual han participat també la subdelegada de Govern a Castelló, Soledad Ten Bachero, el regidor de Seguretat i Policia Local, Javier Gual, la de Festes, Lluïsa Monferrer i les persones representants de les forces de seguretat, en la qual s’han acordat els dispositius de trànsit i seguretat establits per a les festes d’enguany.

Sobre aquest tema el regidor de Seguretat ha assegurat que des d’aquest divendres amb l’entrada de Penyes i l’Esclafit, i fins al de castell de focs artificials del diumenge dia 15 de setembre, la Policia Local “coordinarà els diferents serveis de seguretat amb totes i cadascuna de les forces i cossos de seguretat que també se sumen al dispositiu de prevenció, com són la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o el servei de voluntaris de Protecció Civil”.

Entre les novetats d’enguany per a tindre en compte Gual ha assenyalat que el recinte de festes serà itinerant i tindrà tres ubicacions, el primer cap de setmana en la Pl. Iturbi, de diumenge a dijous en el solar de l’antic institut Llombai i el segon cap de setmana en la Pl. la Fira.

Amb aquesta decisió, ha indicat Gual, l’Ajuntament pretén “minimitzar les possibles molèsties al veïnat i al mateix temps que es reparteix la festa en tres zones”. Recordar que el dimarts dia 5 de setembre si que se celebrarà el tradicional mercat dels dimarts.

El regidor de Seguretat ha informat que, durant els dies de celebració de les festes, la parada de taxis es trasllada al carrer la Carrera i que s’han previst com a pàrquings de referència zones en la Pl. la Fira, Av. 16 de Juliol, Av. Cardenal Tarancón i Novenes de Calatrava.

Respecte a l’assistència sanitària, Gual ha precisat que el lloc mèdic principal que comptarà amb UCI mòbil, se situarà en al carrer Major i estarà assistit per metge i ATS, a més al carrer Barranquet hi haurà una ambulància i es distribuiran lliteres en llocs degudament senyalitzats.

Per la seua part, el cap de la Policia Local del municipi, Francisco Javier Catalán, s’ha referit al dispositiu especial que es realitzarà per als actes taurins del dissabte 14 a la vesprada en la qual s’espera gran afluència de públic per l’exhibició de tres bous, un d’ells Nubarrón i en el qual s’ampliaran els efectius perquè es desenvolupe “de la forma més segura possible”.

També establirà dispositius especials per a la processó en honor de la Patrona, la festa de les Paelles, la Batalla de Flors i el Castell de Focs Artificials. Al mateix temps, els actes principals que comptaran amb dispositiu i presència de la Policia, són el Casal del Vi i la Tapa, els tres recintes de Festes, i els diferents festejos taurins.

Igualment ha subratllat la quantitat d’actes organitzats per penyes en casals i via pública, al costat d’aquests locals que figuren en el programa oficial de festes i en aquest sentit ha indicat que la Policia disposa del llistat amb les penyes i casals autoritzats i vetlarà pel compliment de les normes.

Safont s’ha referit al bàndol municipal de les Festes en el qual s’han establit els horaris per a al desconnectar la música, per al tancament i desallotjament tant de casals de penyes com dels recintes de festes en els quals se celebraran actes durant la nit.

Així, l’horari per als locals de les penyes i agrupacions festives es desconnectarà la música les nits del diumenge 8 al dijous 12 a la 1.30 h i el local tancat a les 2 h, mentre que les nits de dissabte i divendres es desconnectarà la música a les 3.30 h i es tancarà a les 4 h.
Per a finalitzar, l’alcaldessa ha apel·lat al “civisme i respecte” perquè combinats amb l’oci i l’entreteniment “siguen la tònica diària i s’ocasionen les mínimes molèsties”.

“El nostre objectiu sempre és el d’anar millorant i augmentant la seguretat a través de la prevenció en les festes patronals, i alhora, que siguen igual d’atractives i divertides per a tots i totes”, ha puntualitzat Safont.

Últimas noticias

Contenido relacionado