jueves, 23 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Blanch (PSPV-PSOE) destaca l’autopista lliure i gratuïta com a factor clau per a facilitar l’arribada de turistes a Castelló

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic afirma que "el nostre sector turístic és ara més competitiu".

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha assegurat que el fet que l’autopista AP-7 siga ara lliure i gratuïta “millora la nostra competitivitat i facilita l’arribada de turistes als nostres municipis”, ja que el mitjà de transport més utilitzat pels turistes que visiten la província és per carretera.

Blanch ha realitzat estes declaracions coincidint amb el dia en què, no sols s’autoritza el desplaçament entre comunitats, sinó que també l’obertura de fronteres. En este sentit, Blanch ha insistit en la necessitat que “siguem capaces de conjugar tots els elements, per a poder realitzar els desplaçaments que estan permesos amb totes les mesures de seguretat necessàries però, alhora, donant suport al sector turístic, que tant necessita millorar el seu compte de resultats”.

El també diputat autonòmic ha recordat que, segons les dades oficials obtingudes just abans del confinament, “després de 40 anys, els 374 quilòmetres de l’AP7 han suposat que, entre gener i febrer, circular per la Xarxa de Carreteres de l’Estat haja sigut un 93 per cent més barat en la Comunitat Valenciana i un 14 per cent en el cas de Catalunya”. “Un estalvi que, a més, repercuteix positivament en la seguretat i en les condicions de circulació de les vies alternatives de l’AP7 on el trànsit havia disminuït de mitjana un 30 per cent, especialment en vehicles pesants”, afirma.

Per tant, eixa reducció de costos que suposa per al turista europeu i també per al nacional utilitzar l’autopista, “fa que els nostres municipis guanyen en competitivitat i s’afavorisca l’arribada de visitants, encara que és veritat que des de l’estranger es reduirà molt respecte a altres anys”. En este sentit, ha recordat que “el sector augura que, per les conseqüències de la COVID-19, este estiu es concentrarà en el turisme nacional, amb desplaçaments dins del país i, per tant, el fet que puguen vindre de comunitats veïnes sense haver de pagar peatge suposarà un al·licient a l’hora de determinar el destí”.

Blanch ha recordat que este gran avanç ha sigut gràcies al compliment per part del Govern de Pedro Sánchez del compromís de dur a terme el rescat de l’autopista i no prorrogar la concessió, com sí que van fer durant dècades els governs del PP. Ara, i gràcies a este alliberament del peatge, fan de l’AP-7 “una alternativa de desplaçament més segura a la N-340, a més que s’ha ajudat a alleujar el trànsit en la CV-10”. “Així mateix, això suposa un important i valuós al·licient que millora la competitivitat de l’economia castellonenca i contribueix a la vertebració de les comarques castellonenques”, ha afegit.

Les xifres

El dirigent socialista a la província de Castelló ha detallat que al gener la intensitat mitjana diària de vehicles en l’autopista AP7 va augmentar un 55 per cent en el tram d’Almenara-Sagunt i un 31 per cent en el tram de Torreblanca-Alcalà de Xivert. A més, això ha suposat una disminució de trànsit en la CV-10 d’un 39 per cent, i un 35 per cent dels vehicles pesants, respecte a gener de l’any passat. “Els primers resultats demostren que la mesura ha incentivat l’ús de l’autovia enfront de l’itinerari alternatiu”, ha asseverat Blanch.

Finalment, cal assenyalar que el nombre de vehicles que discorre per l’AP7 entre Alacant i Tarragona ha augmentat un 71 per cent i és especialment rellevant és l’augment de trànsit en el tram entre València i Alacant on l’increment és del 119 per cent, més del doble.

Últimas noticias

Contenido relacionado