sábado, 18 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Barceló reconeix no saber les raons perquè el Ministeri ha impedit avançar de fase a tota la Comunitat

Sanitat es reunirà dilluns amb responsables del Ministeri per saber com "passar l'exàmen" rectificant el Pla presentat que s'ha negat a fer públic

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha reconegut este dissabte en compareixença pública desconéixer els criteris exactes pels quals el Ministeri ha decidit que només 10 dels 24 departaments de salut de la Comunitat passen a la fase 1.

Barceló assegura que les expectatives quan dimecres van presentar el pla seguint els criteris que demanava el Ministeri de Sanitat eren bones i pressuposaven el pas de fase. Per això ha anunciat que dilluns es reunirà per demanar “quines són les consideracions que s’han pres des del Ministeri perquè no coincidisquen amb les expectatives quan es complien els requisits sol·licitats”.

La consellera s’ha mostrat reacció a concretar o aclarir quines van ser les respostes del Ministeri que va rebre la conselleria este divendres a la vesprada, que és el moment en què afirma, que ella es va assabentar de la decissió final. Tot i això, nega que no hi haguera relació constant amb el Ministeri encara que al mateix temps afirma que cal “passar l’examen” i que per això a la trobada d’este dilluns ha assenyalat que demanarà que es reavaluen els informes. Una possibilitat un pèl contradictòria si es prenen al peu de la lletra les declaracions de Barceló on afirma no saber les raons específiques de la negativa a què 14 departaments de la Comunitat es mantinguen encara en fase 0.

Amb tot, i amb les contradiccions evidents d’una compareixença davant la premsa en la qual de nou s’ha negat a fer públic el Pla que va passar la Conselleria al Ministeri de sanitat i que deixa en qüestió la transparència, Barceló reitera que la decisió de prendre com a unitats els departaments de salut i no les províncies ha estat la més encertada perquè d’haver sigut d’altra manera “cap província haguera passat i ara almenys hi ha 10 departaments que ja han avançat”.

Encara que s’han barallat conceptes com criteris de “densitat poblacional” o “mobilitat” entre altres, com a possibles consideracions per les quals la decisió del Ministeri no ha coincidit amb les bones expectatives transmeses durant els últims dies per la Conselleria de Sanitat, Barceló ha evitat en tot moment ser clara en les seues afirmacions reestructurant un argumentari contradictori en el qual l’única nota positiva sembla que “en qualsevol moment de la setmana que ve es podria passar a la nova fase si aclarim amb el Ministeri quines consideracions ha pres que hàgem de complir”.

Últimas noticias

Contenido relacionado