martes, 28 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Baldoví condiciona el suport a Sánchez a un “compromís explícit amb l’agenda valenciana”

Una proposta de reforma del sistema de finançament autonòmic, la liberalització de l'AP7, l'assumpció del deute del Consorci València 2007 per part de l'estat i la defensa de l'agricultura valenciana són punts irrenunciables pel Diputat de Compromís.

En la mateixa jornada on el ‘probable’ futur govern encapçalat pel preacord Sánchez-Iglesias ha vist com un dels seus possibles socis, el PNV perdia 1 escó que engreixava directament el bloc de dretes, el Diputat de Compromís per València, Joan Baldoví ha ‘concretat’ les condicions que marcarà Compromís per oferir-li suport a este nou govern.

Les valoracions inicials de Mònica Oltra d’este dimarts en conéixer-se la notícia del preacord entre PSOE i Podemos han estat hui matisades en una roda de premsa a Madrid on Baldoví ha marcat les línies, irrenunciables per donar eixe ‘sí’ que tan desesperadament necessiten les esquerres per poder conformar govern.

Així, ara, en un moment on cada escó adquireix més importància que mai, el diputat per Més Compromís-Más País, que representa un dels 3 únics escons que hi ha aconseguit la formació d’Errejón, en este cas gràcies a la coalició amb la formació valenciana, ha enumerat quins són els compromisos que ha d’adquirir el nou executiu per guanyar el seu vot al Ple d’Investidura.

Baldoví ha reiterat que l’acord PSOE-Podemos “és positiu perquè van per bon camí. Ara, entre tots, hem de fer perquè donen els números”.

Però tot i això, ha volgut ser molt clar en afirmar que Pedro Sánchez “encara no té el suport de Compromís”. “Per a tindre el vot favorable de Compromís ha d’haver-hi un compromís explícit amb l’agenda valenciana, com ja negociarem a l’agost. En el document que vam negociar s’incloïa una proposta de reforma del sistema de finançament autonòmic, la liberalització de l’AP7, l’assumpció del deute del Consorci València 2007 per part de l’estat i la defensa de l’agricultura valenciana”, ha explicat.

D’altra banda, el representant valencià també ha fet menció a la vessant més social i una de les potes per les quals s’ha apostat des del govern autonòmic. Per això ha exposat que no poden signar “un acord progressista i verd que no incloga el finançament estatal del sistema d’atenció a la dependència, les concrecions sobre derogació de la reforma laboral, pensions, limitació de preus del lloguer, unes inversions dignes en la xarxa de rodalia i el compromís de sol·licitar una Declaració d’Impacte Ambiental especifica per a l’ampliació del Port de València”.

A més, també ha aprofitat per a concretar la recriminació a algunes actuacions portades a terme al passat: “No es pot declarar l’estat d’emergència climàtica i albergar COP 25 i després votar amb el PP i VOX una macroampliació del port de València sense saber les seues conseqüències sobre espais tan importants com l’Albufera. Ha d’haver-hi coherència entre el que se signa i les polítiques que desenvolupen”, ha afegit.

Últimas noticias

Contenido relacionado