15:03 - sábado, 2 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Aprovat el pressupost de la Diputació de Castelló amb el suport de Ciudadanos i el ‘No’ del PP

Els populars voten en contra d'uns comptes "històrics", però que recorden han estat possibles "en incorporar els romanents heretats del govern anterior"

Amb tots els diputats presents, la Diputació Provincial de Castelló ha aprovat este dimarts 15 de desembre, el pressupost pel 2021 dotat amb 168 milions d’euros. Uns comptes que han sumat el suport dels vots de Ciudadanos a l’equip que conformen socialistes i Compromís, però que han vist també com el PP els votava en contra.

Amb tot, en general, ha estat un ple amb intervencions suaus, moderades, carregat d’agraïments pel treball realitzat en l’elaboració d’estos pressupostos i poques frases destacables més enllà, d’allò que s’esperava en la dialèctica habitual. Tot i això, el to “immillorable” de les intervencions, com l’ha qualificat el mateix president, José Martí, no ha estat suficient per què estos comptes aconseguiren, sinó, la unanimitat, almenys l’abstenció dels qui no els donaven el seu suport obert. La qual cosa, no ha estat possible. 

Entre les diferents intervencions d’este Plenari per l’aprovació de pressupostos destaquen la intervenció des de Ciudadanos, de la seua portaveu Cristina Fernández qui hi ha agraït el tarannà negociador, encara que ha remarcat la seua opinió de la “insuficiència de les partides destinades al sector turístic de la província”, per això proposava “duplicar la dotació i una partida per a la marca “Tierra de festivales”.

La també edil a l’ajuntament de Benicàssim s’ha avançat ja a les possibles rèpliques, destacant que la proposta “no és només per uns quants” i ha citat al socialista Colomer quan fa referència al motor econòmic per a la Comunitat que esta suposa.

Per part de Compromís, el diputat Ignasi García també s’ha felicitat pel pressupost, però ha aprofitat la seua intervenció per ressaltar “la funció de coordinació que ha de fer la Diputació” i ha destacat que ara queda “trobar la forma més justa perquè les ajudes a diferents empreses s’atenguen a criteris just depenen de cada sector”.

D’altra banda a la seua segona intervenció, García ha posat el seu punt irònic en alegrar-se pel “canvi de Ciudadanos” respecte altres comentaris cap a Compromís que esta formació havia realitzat en ocasions anteriors. “Sra. Fernández, “bienvenida al lado oscuro”, ha bromejat.”Sra. Fernández, “bienvenida al lado oscuro” – Ignasi García-

“Sra. Fernández, “bienvenida al lado oscuro”

-IGNASI GARCÍA (COMPROMÍS)-

Però d’entre totes les intervencions, la del popular de Vicent Sales, pot ser la que menys s’ajustava a les expectatives de consens que esperava l’equip de govern, Sales ha començat recordant que es tracta del pressupost més gran “gràcies als 50 milions de romanents que va deixar el govern de Javier Moliner” i així ha anat recordant propostes fetes des del seu partit, però que van quedar fora.

També, en la seua intervenció de rèplica, Sales ha fet referència a la importància de la llibertat econòmica i ha acusat l’equip de govern d’haver “renunciat a encapçalar les reivindicacions dels nostres pobles”. “Vostés sovint han estat esclaus de la Generalitat com han demostrat moltes vedades”, ha afegit. 


Al mateix temps, el portaveu popular, ha reconegut que als pressupostos hi ha “coses que ens agraden”, però s’ha mantingut ferm en la defensa de la postura presa pel seu grup de votar en contra. Inclús en referència a la intervenció del socialista Santiago Agustí, Sales ha aprofitat la seua presència al faristol en la segona ronda, per comparar algunes de les intervencions previstes “en les subvencions nominatives que tant han criticat”. “Fan tanta demagògia en les subvencions nominatives que no puc resistir-me a pegar-los un pessic encara que siga un pessic de monja” – Vicent Sales-
Amb tot, Sales no ha volgut acabar la seua última intervenció trencant futurs ponts de col·laboració: “Votarem no als seus pressupostos, però continuarem estant davant amb la mà estesa”,

“Votarem ‘no’ als seus pressupostos, però continuarem estant davant amb la mà estesa”,

– VICENT SALES (PP)-

La intervenció del socialista Santiago Agustí, que ha conclòs el torn de rèpliques ha lamentat l’oportunitat que els populars havien perdut en votar en contra.

El Ple ha finalitzat amb les paraules del president, José Martí, que ha reiterat la seua decepció, tot i que sempre respectuosa, per l’opció presa per la bancada popular. Martí ha reiterat els qualificatius aplicats a este pressupost “històric, expansiu, municipalista i social” però també hi ha afegit que ha estat un pressupost “dialogat i parlat”.

Tanmateix, el president ha destacat el treball que suposa a partir d’ara posar-lo en funcionament, fent així un gest de complicitat a la intervenció del seus socis de govern i a l’hora al portaveu popular Sales, de baixar “de les muses al teatre”, per actuar sobre la realitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado