lunes, 15 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora trasllada Santa Quitèria a la Nativitat

Una patrulla acompanya la imatge de la patrona des de l’ermita al municipi.

Santa Quitèria ja és a l’església de la Nativitat d’Almassora. Un cotxe patrulla de la Policia Local ha traslladat la talla de la patrona des de l’ermita fins al temple prop de les 15 hores. La imatge romandrà a l’església durant els pròxims dies a petició dels fidels, que aquest cap de setmana no han pogut festejar l’inici de les celebracions en honor a Santa Quitèria.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, que ha participat en el trasllat al municipi al costat de l’edil Javier Mollá, ha assenyalat que la imatge, que haguera baixat demà en romeria, estarà custodiada pel rector Juan Ángel Tapiador a l’interior de l’edifici i els devots només podran seguir la missa dominical, a porta tancada, per televisió. La localitat romandrà demà en fase 0, per la qual cosa el temple continuarà tancat al públic i no hi haurà culte per a un terç de la població com estava previst per a la següent fase.

“Tots els esforços estan bolcats a contindre la pandèmia i protegir a les persones més vulnerables, que ara, en el cas dels creients, també busquen consol a través de la fe”, ha destacat Falcó. L’edil ha demanat prudència al conjunt de la població i el respecte a les normes sanitàries per a ajudar a minimitzar els contagis. “Enviem un missatge d’optimisme a totes les persones malaltes i la col·laboració de tots perquè prompte puguem recuperar la normalitat”, ha indicat.

Campanya fotogràfica

D’altra banda, la localitat també ha encarregat a quatre fotògrafs professionals de la localitat les imatges per a il·lustrar la campanya #promptehocelebrarem amb la qual el consistori recorda els moments més especials de les festes per a llançar un missatge d’ànim a la població.

Els fotògrafs Gilberto Membrado, Kike Simón, Nidori Mitjana i Edicions Muphy il·lustren la campanya creada per l’empresa local de disseny Dobleessa per a les marquesines, banderoles i el balcó de l’ajuntament. Són imatges del romiatge, les processons, Les Calderes, els bous al carrer, l’Esclat de Festa… “són un resum de les fotografies que han triat els seus autors i amb les quals volem transmetre a tots que vivim moments molt difícils però prompte tornarem a compartir tot el que ens uneix”, segons l’edil.

Últimas noticias

Contenido relacionado