14:03 - viernes, 1 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora trasllada a Santa Quitèria a la Nativitat

Policia Local recollirà la imatge de la patrona per a la seua exposició, a porta tancada.

La Policia Local d’Almassora traslladarà la imatge de Santa Quitèria este dissabte per a depositar-la en la parròquia de la Nativitat, on quedarà exposada en l’altar major durant les dates en què havien de celebrar-se les festes en el seu honor.

En esta fase de la desescalada per la pandèmia de coronavirus el temple romandrà tancat, per la qual cosa els fidels només podran veure la imatge durant la retransmissió de la missa dominical al migdia.

Segons ha indicat la regidora de Festes, Isladis Falcó, la previsió implica poder celebrar el corresponent ofici religiós el dia 22 de maig, festivitat de Santa Quitèria, amb l’aforament de l’església reduït a les condicions previstes per a un nou pas en el desconfinament. En este cas, el temple reduiria la seua capacitat per a complir amb la normativa estatal de seguretat.

Una representació de la corporació municipal, els portadors de Santa Quitèria i la Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosari podria acompanyar a la patrona en esta missa, sempre que així ho permeta l’Estat en funció de la situació de la pandèmia. En cas de no poder celebrar-se segons esta planificació, serà a porta tancada i retransmesa per televisió.

El rector de la Nativitat, Juan Ángel Tapiador, custodiarà la imatge de la patrona des de la seua arribada este cap de setmana. Amb caràcter excepcional, i davant la impossibilitat de celebrar el romiatge i l’ofrena de flors, Santa Quitèria quedarà depositada directament en l’altar major de la parròquia, sense la recepció habitual a l’església del Crist, on roman habitualment entre el romiatge i la processó del trasllat.

Únicament si les dades sanitàries permeten complir una normativa més flexible en l’ús d’edificis destinats al culte, el temple podria organitzar visites restringides fins a l’altar perquè els fidels, amb la distància de seguretat indicada, pogueren acostar-se a visitar la imatge de Santa Quitèria.

Últimas noticias

Contenido relacionado