martes, 30 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló, Alcalà de Xivert i Castellnovo tindran escoles noves

Benicàssim i Traiguera també rebran fons de la Conselleria d'Educació a través del pla 'Edificant' per les reformes del CEIP Palmerar i del CEIP Verge Font de la Salut, respectivament.

El nou CEIP Maestro Canós a Castelló, el CEIP La Mola d’Alcalà de Xivert, i l’aulari del CRA Palancia-Espadán a Castellnovo, són tres de les actuacions més importants que es podran portar a terme a al província de Castelló en matèria d’infraestructures educatives i que es sumen al Pla ‘Edificant’ de la Conselleria d’Educació.

Les altres dos noves actuacions a les comarques castellonenques que es sumen a les ja previstes són la reforma del CEIP Palmerar de Benicàssim i del CEIP Verge Font de la Salut de Traiguera, on s’invertiran respectivament 116.000 i 58.000 euros.

Pel que fa a les despeses més importants, destaquen per tant la construcció del nou CEIP Maestro Canós de Castelló, que s’enderrocarà i es construirà de nou al mateix solar amb una inversió de 3,9 milions d’euros; el CEIP La Mola d’Alcalà de Xivert, on s’escometrà una reforma i ampliació per valor de 3,4 milions d’euros; i la construcció de nou en una altra parcel·la de l’aulari del CRA Palancia-Espadán a Castellnovo, on s’invertiran 1,7 milions.

Açò suposa que amb estes noves delegacions, s’incorporen a ‘Edificant’ els ajuntaments d’Alcalà de Xivert, Benicàssim, Castellnovo i Traiguera, mentre que Castelló suma ja quatre obres delegades, de les quals dos ja estan en marxa, amb una inversió de la Conselleria superior als 19 milions d’euros.

Estes noves delegacions ja han arribat a la tramitació final i només queda que les aprove el ple de cada ajuntament perquè Educació adjudique els fons econòmics.

En total, 9 noves actuacions a la Comunitat

Així en total, la Conselleria d’Educació de la Generalitat té preparades 9 noves delegacions a ajuntaments per a dur a terme la tramitació de 9 actuacions de millores de centres educatius mitjançant ‘Edificant’ i que sumen una inversió per part d’Educació de la Generalitat de 21,6 milions d’euros. Quatre a les comarques alacantines i cinc a terres castellonenques.

Amb estes  noves actuacions, la inversió total de la Conselleria en el pla ‘Edificant’ ronda els 797 milions d’euros en obres per a dignificar les aules de 583 centres educatius de 237 municipis.

Últimas noticias

Contenido relacionado