martes, 30 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda viu un dia històric amb l’eixida de la Vuelta i el reconeixement internacional a la família Cabedo

Milers d'afeccionats han inundat els carrers d'Onda per a animar als corredors i participar en les activitats.

Onda ha viscut un dia històric amb l’eixida de la Vuelta i, especialment, per comptar en la línia d’eixida amb el ciclista ondense Óscar Cabedo, corredor del BH Burgos i dirigit pel seu germà Jose Cabedo. La setena etapa ha eixit enfront del pavelló Victor Cabedo, en homenatge al ciclista mort. Milers de ondenses i visitants han omplit els voltants de la zona per a gaudir d’aquest espectacle únic.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha sigut l’encarregada de tallar la cinta inaugural, al costat del president de la Diputació, José Martí, que ha donat començament a l’eixida neutralitzada pels carrers de la localitat. Més tard, sobre les 16 hores, l’escamot ha tornat a passar per Onda, on s’ha situat una meta volant, camí a les dures rampes del Mes de la Costa.

“Hui ha sigut un dia emocionant per a tots els ondenses en viure una eixida històrica d’un esdeveniment de primer ordre internacional com La Vuelta i, a més, ha sigut més especial encara en compartir tots els ondenses el somni de la família Cabedo-Carda, veient vestit de curt a Oscar entre l’escamot i al seu germà Jose dirigint l’equip”, ha apuntat Ballester.

Onda en femení

Un altre dels moments històrics del dia ha sigut la marxa de dones organitzada pel moviment “Women in bike”, que fomenta el ciclisme femení i que ha comptat amb tot el suport de l’Ajuntament d’Onda. En aquesta línia, ahir es va celebrar la taula redona ‘Ciclisme i Dona’, on es va debatre el paper de la dona en l’esport amb la campiona del món de ciclisme i ex-ciclistes i ciclistes professionals.

Parc Tornada

Els milers d’afeccionats han acudit al Parc Tornada situat en el Pavelló Víctor Cabedo per a seguir en directe l’arribada a meta de l’escamot en una pantalla gegant instal·lada en el recinte. De les 13.00 fins a les 18.00 hores els ondenses i turistes han gaudit d’aquest espai, també els xiquets per als quals s’han organitzat activitats lúdiques relacionades amb l’esport.

A més, els 130 voluntaris al costat dels agents de policia i patrulles han estat des de ben entrat el dia vetlant per la seguretat tant dels assistents com dels corredors.

Entre les funcions de les persones voluntàries es destaca el control d’accés a vehicles no autoritzats en la carrera i la comunicació d’informació a tot aquell que tenia dubtes. Quant als 30 agents de Policia Local i patrulles van garantir la seguretat de turistes, ondenses i premsa congregada a Onda. L’alcaldessa ha agraït personalment als voluntaris la seua gran dedicació a l’hora d’actuar en La Vuelta.

Últimas noticias

Contenido relacionado