martes, 30 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Ratlla, exemple de coordinació en la lluita antimosquits entre Castelló i Benicàssim

Els serveis de les regidories de Sanitat d'ambdós municipis apliquen tractaments en paral·lel al camí de La Ratlla per tal d'incrementar l'efectivitat de les actuacions.

Les regidories de Sanitat de Benicàssim i Castelló han iniciat una sèrie de jornades de treball coordinat pel que fa a les mesures antimosquits. D’esta manera, els serveis d’ambdós municipis apliquen tractaments en paral·lel al camí de La Ratlla per tal d’incrementar l’efectivitat de les actuacions.

L’edil de Sanitat de Benicàssim, Vanessa Batalla, i el seu homòleg a Castelló, Ignasi Garcia, han visitat este matí el parc situat al costat del camí de La Ratlla, per a conéixer de primera mà els procediments que estan duent a terme els operaris.
Vanessa Batalla ha incidit en la importància d’actuar de manera coordinada “per a aconseguir una major efectivitat en els tractaments» i ha afegit que «alguns dels focus més resistents de mosquits estan situats en la boga de les dos localitats, d’ací la necessitat de coordinar les nostres accions contra els mosquits”.

Ignasi Garcia ha comentat per la seua part que «fa molt de temps que considerem que l’Ajuntament de Castelló havia de coordinar-se amb el de Benicàssim per a poder atacar les plagues a la zona del Quadre de Santiago i al Camí de la Ratlla, bàsicament perquè els mosquits no entenen de límits municipals i si apliquem tractaments en un costat sí i en l’altre no, les molèsties persistiran”. Garcia ha posat l’èmfasi en la “col·laboració institucional per a poder ser més eficients» i ha deixat oberta la porta a «altres col·laboracions per a fer front a una plaga que requerirà que continuem dedicant esforços en el futur”.

Així doncs, tant a Benicàssim com a Castelló s’han aplicat tractaments per al control del mosquit adult mitjançant termonebulització. Les dos empreses encarregades del servei en cadascun dels municipis han actuat al Camí de la Ratlla contra el mosquit de mareny, el típic de les zones inundables.

A més dels treballs coordinats amb Castelló, l’Ajuntament de Benicàssim manté la intensificació dels tractaments contra els mosquits i s’està actuant de manera diària, tant en el Quadre de Santiago com en altres zones del municipi afectades per la presència de mosquit.

Recordar que la col•laboració ciutadana també és fonamental perquè els tractaments i els treballs de control siguen més efectius i per això el consistori manté activa una campanya de col•laboració ciutadana que posa l’accent en la vigilància especialment de les piscines, però també embassaments, tolls, bidons, pneumàtics, jardineres i recipients en general, ja que les larves de mosquit es crien en estos punts.

En el cas de les piscines, es deu clorar i en el cas de localitzar aqueixos xicotets tolls s’han d’assecar, abocar lleixiu o cobrir amb mosquiteres. Per a acostar els consells a la ciutadania, el consistori ha habilitat en la web municipal (www.benicassim.es) un apartat en el qual es poden consultar els consells per a cuidar-se i protegir-se d’estes plagues.

Últimas noticias

Contenido relacionado