martes, 30 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les retallades en Transició ecològica ‘bloquegen’ el pressupost de Castelló a l’espera de l’acceptació de Podem

El portaveu de la coalició d'esquerres, Fernando Navarro assegura que "sense diners suficients no es poden plantejar projectes que tinguen eixa transició ecològica com a via de reactivació econòmica"

“Acceptar el pressupost és una decisió important i volem que el partit siga conscient del que suposa dir que sí a un pressupost que no ens permetrà fer la reactivació econòmica que proposem a través de la regidoria de Transició ecològica”. Així explica hui el portaveu d’Unides Podem, Fernando Navarro a Actualitat Valenciana, les raons per les quals encara no han donat llum verda al pressupost de Castelló pel 2020.

És a dir, la decisió d’acceptar o no este pressupost proposat per dos dels tres socis de govern a l’ajuntament de la capital de la Plana, PSOE i Compromís, està ara en mans del tercer soci del l’Acord de Fadrell, Podem-EUPV.

Així ho han recordat de nou el portaveu socialista Rafa Simó i el portaveu de Compromís Ignasi Garcia, que han oferit este dilluns una roda de premsa conjunta per parlar del Pla de reactivació econòmica de Castelló, Pirecas. Una compareixença a dos que en paraules de Navarro, “no ha estat casual” segons ha explicat, indicant que és conscient que totes les mirades “s’han adreçat ara sobre nosaltres”.

Navarro, tot i mostrar-se prudent en les seues declaracions, ha acceptat que les tres vies “l’acceptació del pressupost, rebutjar-lo o presentar una contraproposta estan obertes” però ha insistit en la idea que les retallades de departaments que afecten a l’àrea de Transició Ecològica “podrien fer caure projectes perquè nosaltres sempre hem defensat que ara més que mai la transició ecològica ha de ser un motor de la recuperació econòmica i això exigeix tota una sèrie de canvis i creació de nous serveis que no podrem fer en les retallades i d’això, el partit ha de ser conscient”.

Amb tot, el portaveu de Podem reconeix que la resposta es donarà “en breu” però fa palés el seu malestar per trobar-se en una situació en la qual els ajustos per adaptar-se pressupostàriament a la nova situació de baixada d’ingressos, afecten de manera directa a unes àrees que des del primer moment de la crisi covid, ell han plantejat en el seu discurs com una oportunitat per transformar-les en un “motor de reactivació de l’economia local amb un canvi total de plantejament”.

Últimas noticias

Contenido relacionado