martes, 30 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

El XV Premi Ciutat de Castelló repta els artistes a donar protagonisme a la ceràmica en les seues creacions

Garcia destaca que el certamen conmbina "innovació tecnològica, ceràmica i art".

L’Ajuntament de Castelló ha presentat, en el marc de Cevisama, el XV Premi Nacional de Ceràmica Ciutat de Castelló, en una acte que ha comptat amb la presència del regidor de Reciclatge, Ignasi Garcia, l’edil d’Urbanisme, Rafa Simó, i el president de l’Associació de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro.

Una de les característiques fonamentals d’este certamen, en el qual col·labora la Regidoria de Cultura, és que els artistes hauran d’apostar per la ceràmica com a material protagonista de les seues obres, encara que s’admetrà la combinació amb materials no ceràmics sempre que estos siguen de suport.

«La qualitat de les peces que es presenten any rere any aconsegueix que el nom de Castelló vaja més enllà de les nostres comarques i que a nivell nacional es reconega la gran faena d’estos creadors», ha afirmat García, qui considera que és tot un encert «combinar innovació tecnològica, ceràmica i art”, per a la seua promoció conjunta. Per la seua part, Simó ha incidit en la importància del premi com una plataforma que “uneix creativitat, imaginació i talent a un material tan important per a la nostra ciutat i per a la província com és la ceràmica”.

Com ha apuntat Montoro, “estem obligats a reinventar, dia a dia, la ceràmica per a superar els reptes del mercat global. Hem d’afegir valor als paviments i revestiments castellonencs per a diferenciar-nos dels nostres competidors i guanyar competitivitat en els mercats més exigents del món, i aportar a les noves col·leccions un toc artístic pot ser, a nivell de disseny, un element diferencial dels nostres recobriments ceràmics enfront dels dels nostres competidors”. Per al president de l’ATC “la celebració del Ciutat de Castelló estreta els llaços de comunicació entre la indústria i l’art”.

Tal com detallen les bases, el premi ascendeix a 4.000 euros. Podran concórrer a aquesta convocatòria, tant de manera individual com col·lectiva, els participants espanyols o estrangers residents a Espanya. No obstant això, queda tancada la participació a aquelles persones les obres de les quals hagen sigut premiades en les dues últimes edicions. A més, cada participant o col·lectiu podrà presentar un màxim de dues obres, podent una mateixa obra constar d’una o més peces.

Respecte a les característiques dels treballs, les obres presentades, hauran de ser de nova creació, originals i inèdites. Les dimensions de les obres no podran excedir els 100 centímetres, ni ser inferiors a 35 centímetres en el costat de major longitud i hauran d’estar realitzades en argila cuita amb o sense esmalt.

El termini de presentació de sol·licituds començarà l’endemà de la publicació de l’extracte d’estes bases en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló. El model de sol·licitud de participació estarà disponible per a tots els participants en la pàgina web de la mateixa associació (www.atece.org) i en la pàgina web de l’Ajuntament de Castelló (www.castello.es).

Últimas noticias

Contenido relacionado