martes, 30 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora congelarà tots els impostos i taxes en 2020

El regidor d'Hisenda, Santiago Agustí, ha avançat que els comptes de 2020 eludiran qualsevol modificació de les ordenances fiscals, per la qual cosa la ciutadania no afrontarà cap increment en les seues obligacions com a contribuent.

L’Ajuntament d’Almassora congelarà tots els impostos i taxes en el pròxim exercici 2020. És l’acord aconseguit per l’equip de govern de cara al nou pressupost, que passarà per ple per a la seua aprovació en els pròxims dies. La decisió mantindrà invariables el conjunt dels tributs municipals i obligarà el consistori a abordar el sobrecost del tractament de residus amb fons propis.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha avançat que els comptes de 2020 eludiran qualsevol modificació de les ordenances fiscals, per la qual cosa la ciutadania no afrontarà cap increment en les seues obligacions com a contribuent. “La pressió fiscal, després d’assumir l’Ajuntament la pujada del cànon de Reciplasa per al tractament dels fems, continuarà estant en cotes més baixes que la d’altres municipis de la província de grandària similar”, ha considerat l’edil.

Al temps, l’equip de govern ha perfilat un pressupost municipal que perpetua rebaixes a l’IBI d’habitatges socials i vehicles sostenibles, així com les tarifes per a l’ús de les instal·lacions esportives. El de 2020 serà “un any inversor sense deixar a un costat les necessitats socials”, ha avançat Agustí.

Per això, l’Ajuntament d’Almassora defensarà el manteniment de la bonificació en l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Construccions (ICIO) i les taxes d’ensenyaments especials, activitats culturals i els serveis d’escoles de demà, vesprada, Nadal i Pasqua. A més, la ciutadania comptarà per segon any consecutiu amb descomptes en les taxes municipals per a famílies monoparentals i nombroses, així com a aquells menors en famílies d’acolliment o educadores.

“Es tracta de ser més sensibles cap als col·lectius que més ho necessiten”, ha instat l’alcaldessa. És el cas del ICIO, amb el qual l’Ajuntament mantindrà bonificacions de fins al 90% a persones amb discapacitat que vulguen eliminar barreres arquitectòniques en les seues propietats, descomptes de l’impost de fins al 95% en cas de rehabilitar habitatges i bonificacions per a empreses que fitxen nous treballadors amb contractes indefinits.

D’igual forma, fruit del compromís del consistori amb el medi ambient, els comptes de 2020 inclouen les bonificacions en l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) de fins al 75% de la quota per a vehicles amb motor elèctric i una bonificació del 50% per a híbrids (motor elèctric combinat amb motor de combustió interna amb gasolina, dièsel o gas). Igual que en 2019, les bonificacions hauran de ser sol·licitades pel titular amb còpia de l’últim rebut pagat i còpia de la documentació del vehicle. Serà efectiva des de l’any següent en què se sol·licite i mentre el vehicle es trobe donat d’alta.

Últimas noticias

Contenido relacionado