martes, 30 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Benicàssim celebra amb folklore Sant Tomàs de Villanueva

La gran festa de l'aigua comparteix protagonisme amb la cercavila de Gegants i Cabuts i l'actuació de la Unió Musical Santa Cecilia i El Cremaller

Després de la proclamació de la reina infantil, Marina Pauner, i la seua cort d’honor, formada per Andrea Nebot, Júlia Tafalla, Mara Marqués, Paula Bellido, Elena Barbeito, Irene Andrés i Natalia Rodríguez, el municipi de Benicàssim encara hui una jornada plena d’activitat dins de les festes en honor a Sant Tomàs de Villanueva.

A partir de les 11 hores, la festa i la diversió s’han traslladat al voltant de l’església Sant Tomàs de Villanueva on s’ha desenvolupat la Gran festa de l’aigua. El tobogan aquàtic de 75 metres, els unflables aquàtics, jocs i la festa de l’espuma han fet les delícies de tots els assistents entre els quals no han faltat la reina infantil i les dames de les festes. El regidor de Festes, Arturo Martí, ha comentat que “la festa de l’aigua va tindre una gran acceptació l’any passat i per això hem volgut repetir aquest divertit moment durant el primer dia de completa activitat festiva”.

La plaça Constitució ha sigut un altre dels punts que ha concentrat aquest matí part de la programació, ja que ha comptat amb el taller de ball de flamenc infantil, una master class de ball flamenc adult i la flashmob pataita por Bulerías de Jerez, tot això impartit per Blanca Perdiguer.

A les 13 hores el recinte firal ha obert les seues portes i ha acollit la presència dels Gegants i Cabuts amb la tradicional Plantà.

El Café El Corb també està de festa amb motiu de la celebració de la seua majoria d’edat i, pel seu 18 aniversari ha programat una paella monumental en la plaça de l’Estació i una sèrie d’actuacions musicals que es desenvoluparan durant la vesprada i la nit. Altres locals del municipi també han programat una sèrie d’actuacions “que ajuden a enriquir el programa de festes”, indica Arturo Martí qui agraeix “la inestimable col·laboració dels empresaris del municipi”.

A partir de les 18 hores, la música de la dolçaina i el tabal ompliran els principals carrers del municipi de la mà de la cercavila de Gegants i Cabuts, que comptarà amb la participació de diverses colles: Corpus, Botafoc, Almassora, Artana, Moncofa, Benicarló, Onda, Vinaròs, l’Associació de Gegants i Cabuts de Benicàssim i la participació dels Dolçainers i Tabaleters de Benicàssim. El recorregut començarà en el recinte firal i discorrerà pel carrer Sant Tomàs, avinguda Castelló i plaça de les Corts Valencianes, on hi haurà unflables i música infantil.

D’altra banda, el recinte taurí obrirà les seues portes a les 20 hores per a acollir l’exhibició d’anelles Viles de Benicàssim, on els retalladors delectaran al públic assistent amb els seus millors trucs i passades, amb el cap de bestiar de la ramaderia de Sra. Josefa Escrig, Gns. Bellés.

Arribada la nit tindrà lloc una de les novetats del programa de la mà de la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim i l’Agrupació Folklòrica El Cremaller que s’han unit per a oferir un concert actuació especial en el qual es conjugarà a la perfecció la música i el ball tradicional del municipi.

Últimas noticias

Contenido relacionado