miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vinaròs avança cap a la redacció del primer Pla d’Emergències de la ciutat

L'objectiu és crear un protocol d'actuació amb la coordinació del Govern Municipal i els cossos de seguretat, davant dels temporals marítims, pluges torrencials i forts vents, per garantir una resposta eficient a la ciutadania

Aquesta setmana l’alcalde Guillem Alsina ha mantingut una reunió amb les Regidories d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, a més de comptar amb la Policia Local i la Brigada Municipal, per avançar cap a la redacció del primer Pla d’Emergències de Vinaròs.

Es tracta d’oferir una resposta ràpida i eficient als veïns davant de condicions climatològiques extremes, com ara pluges torrencials, temporals marítims o forts vents, amb l’objectiu de garantir la seua seguretat.

L’alcalde Alsina ha explicat que “abans de l’aprovació definitiva del Pla d’Emergències es facilitarà el document a l’oposició per treballar-ho de forma conjunta i fer la seua aprovació el més prompte possible”. En aquest sentit, comentava que per primera vegada Vinaròs disposarà d’un protocol d’actuació davant de les emergències i per tant cal la col·laboració de tots els grups polítics per crear un document que s’adapte a les necessitats del municipi.

D’altra banda, durant la reunió mantinguda a l’Ajuntament també es va acordar l’inici de les feines de neteja i desbrossament dels barrancs per a principis del mes de setembre. Es tracta d’un tasques que es realitzen de forma anual per evitar l’acumulació de l’aigua i possibles inundacions en cas de produir-se fortes precipitacions.

L’alcalde Alsina ha explicat que “durant la reunió es va decidir avançar aquestes feines com a mesura preventiva davant de les darreres pluges que s’han produït a la comarca”. Els treballs se centraran en el desbrossament de les restes vegetals en els primers 500 metres dels barrancs i rieres, a més també de la neteja dels embornals, cunetes i camins per garantir així el pas de l’aigua i evitar possibles inundacions.

Cal destacar que a banda del desbrossament de les restes vegetals en els barrancs, també es farà la retirada dels embalums i les escombraries que hi puguen haver per donar una millor imatge de la localitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado