martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real torna al ‘col·le’ amb prop de 8.000 alumnes i l’Escultor Ortells a ple rendiment després de les obres d’emergència

Prop de 8.000 xiquets i xiquetes han tornat a les aules dels 22 col·legis i instituts de la ciutat per a iniciar el nou curs escolar, 2019-2020, en una jornada que ha transcorregut amb normalitat. La tranquil·litat ha estat també la tònica al col·legi Escultor Ortells, després de les obres d’emergència executades d’aquest estiu per a resoldre l’aparició de ciment aluminós en el forjat sanitari.

L’alcalde, José Benlloch, i la regidora d’Educació, Aida Beteta, han volgut comprovar de primera mà el desenvolupament del primer dia de les classes en el centre i han acompanyat la directora del col·legi, Lucía Tarjuelo, en la visita a les instal·lacions. “En poc menys d’un mes, amb una excel·lent coordinació entre Ajuntament, Generalitat i comunitat educativa, hem donat solució a una situació complicada d’una manera eficaç i absolutament segura per als xiquets i xiquetes, que és la nostra principal preocupació”, destaca l’alcalde. D’aquesta manera, els 432 alumnes d’Escultor Ortells s’han incorporat a les classes amb tota normalitat.

Les obres d’urgència al col·legi Escultor Ortells van començar el 7 d’agost, després de detectar ciment aluminós en el forjat sanitari de l’edifici de primària, durant el transcurs d’uns treballs de millora en les instal·lacions de fontaneria.

“Quan vam conéixer l’existència d’aquest problema, immediatament, fins i tot interrompent unes xicotetes vacances, ens vam posar a buscar la millor solució: hauríem pogut optar per col·locar aules prefabricades, però hauria suposat un trasbals innecessari per als alumnes i no haurien estat a temps per a l’inici de curs; en el seu lloc, vam decidir recórrer a una mesura tècnica, completament segura i eficaç, que en menys d’un mes ha estat finalitzada i hui podem iniciar el curs a l’Escultor Ortells amb absoluta normalitat”, valora l’alcalde.

La solució ha consistit en la injecció en el forjat sanitari de més de 1.600 metres cúbics de formigó per a reforçar l’estructura de l’edifici. L’obra, adjudicada d’urgència per la Conselleria d’Educació a l’empresa Vijosa, ha tingut un cost de 440.000 euros.

“A partir d’ara, donat que es tracta d’un col·legi que ja té 40 anys, aprofitarem el programa Edificant de la Generalitat per a iniciar el projecte d’un nou col·legi Escultor Ortells”, afegeix.

A més de les obres d’Escultor Ortells, aquest estiu han començat també els treballs de construcció del nou aulari infantil del col·legi Carles Sarthou i en breu començaran els treballs de reparació del sostre del col·legi José Soriano, aquest últim dins el pla Edificant. En total, són 4.852 els xiquets i xiquetes escolaritzats en els cicles d’infantil i primària a Vila-real. A ells, s’afegeixen els 3.102 alumnes de secundària i batxillerat.

Últimas noticias

Contenido relacionado