martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real tanca les festes de la Mare de Déu de Gràcia sense incidències destacables

Vila hi ha transmés la seua alegria per la gran participació en tots els actes, com les actuacions musicals entre les quals cal destacar la de Fangoria; i el gran augment de la participació en les jornades gastronòmiques de les paelles, el tombet i l’empredat

Les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia van culminar ahir amb el tradicional correfoc i castell de focs artificials, després de 10 intensos dies d’actes marcats per la tranquil·litat i l’alta participació.

El regidor de Festes, Diego A. Vila, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pasqual Colás, i pel comissari principal de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha fet un balanç “molt positiu” dels festejos a nivell organitzatiu, que han transcorregut amb “total normalitat”.

El regidor de Festes, Diego A. Vila explica que “la Junta de Festes i totes les persones implicades perquè tot isca bé han fet un gran treball, igual que ho han fet les forces i cossos de seguretat, amb una gran coordinació, perquè tots els esdeveniments transcórreguen amb normalitat”. No obstant això, ha destacat que “la part més negativa han sigut les mostres d’incivisme i soroll, per algunes penyes, de les quals hem pres nota per a mitigar els problemes i fomentar la convivència”.

El regidor de Festes ha recalcat d’una manera “molt positiva” i la “gran participació” amb més de 40.000 persones de la “1a Fira Gastronòmica”. També hi ha destacat el 40 aniversari de la Comissió de Penyes, que s’ha celebrat aquest any.

Vila hi ha transmés la seua alegria per la gran participació en tots els actes, com les actuacions musicals entre les quals cal destacar la de Fangoria; i el gran augment de la participació en les jornades gastronòmiques de les paelles, el tombet i l’empredat.

Per la seua banda, el President de la Junta de Festes, José Pasqual Colás, afirma que “encara que ha sigut difícil organitzar les festes, hem seguit esforçant-nos, encara que és impossible acontentar el món, per organitzar actes plurals per a tots els públics”.
Colàs ha destacat que “hi ha agut més de 80 escenaris, cosa molt complicada d’organitzar, per això s’ha de buscar una solució, ja que per aconseguir-ho és necessari tallar carrers i moltes més coses que impliquen moltes dificultats per als veïns, ja que la festa està al carrer”, a més hi ha afegit que “el descans, encara que fem tot el possible, és molt complicat”.

El President de la Junta de Festes, ha explicat que organitzar les festes cada vegada comporta més hores i més dedicació per les noves normatives, però encara així, l’hem portat amb molta dignitat”.

Colàs hi ha apuntat que “La pujada al campanar, amb 313 participants, i ha volgut destacar la Fira Gastronòmica, que hi ha sigut tot un èxit, al ficar al voltant actes importants, també ha ressaltat la gran participació en l’elaboració del all i oli, crec que té molt de futur”.

En aquesta línia, el Comissari Principal, José Ramón Nieto, ha assegurat que “malgrat tot, el balanç que fem és de total normalitat i de coordinació amb diferents organismes perquè tot isca segons el que preveiem”. Adán ha posat de manifest que “en els grans esdeveniments amb una alta concentració de participants no s’han produït conflictes” i que “els esforços quant a mesures de seguretat han donat resultat”. “També ha ressaltat que actualment hi ha 482 penyes, totes inscrites”.

A més, ha desglossat les principals xifres que maneja la Policia Local, amb 63 incidències per queixes de les penyes (el primer divendres 22 queixes, va coincidir que la gent encara estava de vacances i que es celebrava la discomòbil). Totes s’hi han solucionat immediatament, quan hem cridat l’atenció a les persones implicades.

Dues queixes per embrutar la via pública, sis per molèsties al veïnat, 11 per la Llei de Seguretat Ciutadana,10 denúncies per evacuar aigües menors al carrer. Només s’hi ha hagut d’actuar en una sola penya.

En els controls de trànsit establits en cap de setmana, hi ha agut 1 denúncia per alcoholèmia administrativa – 2 menys que l’any passat-, 8 atestats de judici ràpid (cinc per superar el 0,60 d’alcoholèmia), i respecte al control de drogues, 17 denúncies per consum de drogues en la via publica.

Respecte a la venda ambulant, 11 denúncies, on s’hi han requisat 129 productes pirotècnics i 39 punters làser prohibits.

En els bous al carrer només hi han agut dos ferits durant el primer divendres amb dos ferits lleus, una dona de 49 anys per un colp en el muscle i un home de 43 anys per un colp en les costelles.

Referent a les incidències als bous al carrer, s’han registrat tres denúncies a menors de 16 anys per accedir al recinte.

El Comissari principal de la Policia Local hi ha fet recalcament que quan buiden els cassals no deixen els trastos al carrer i que criden al servei de recollida de l’Ajuntament.

Últimas noticias

Contenido relacionado