martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real tanca el tercer trimestre de 2019 amb un període mitjà de pagament de 29 dies

El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha donat a conéixer hui que, segons les dades certificades per la Secretaria municipal, l’Ajuntament de Vila-real ha tancat el tercer trimestre de l’any amb un període mitjà de pagament de 29 dies. Serralvo ha comparegut arran de les crítiques abocades en els últims dies des de Compromís sobre els terminis que maneja el consistori en l’actualitat per a abonar les factures a proveïdors.

Serralvo ha acusat Compromís, i en concret al seu portaveu, Josep Pasqual Sancho, de “mesclar” i “manipular” dades d’informes municipals, “prenent a més com a referència xifres de 2018, quan ells estaven encara en l’equip de govern i per tant eren part de la gestió que ara critiquen”.

El portaveu del govern local ha recriminat la “incapacitat” de Sancho i li ha remés a consultar les dades publicades en la mateixa pàgina web de l’Ajuntament de Vila-real, on, segons ha detallat, el període mitjà de pagament de l’últim trimestre se situa en 29,26 dies, mentre que en el primer i segon trimestre de 2019, este indicador va registrar 16,98 i 26 dies respectivament. A més, en 2018 es va baixar a 14,18 dies.

“És necessari recordar que quan arribem a este Ajuntament, en 2011, el Partit Popular, al qual ara Compromís sembla voler blanquejar amb el seu discurs, va deixar 9 milions d’euros en factures en els calaixos que vam haver de pagar”, ha recordat Serralvo.ç
“Va ser en 2012, estant jo mateix com a regidor d’Hisenda, quan es va implementar un nou sistema de tramitació pel qual totes les factures han de presentar-se per registre per a evitar que cap es perda o es quede en algun calaix”, ha insistit el portaveu del govern local.

A més, Serralvo ha recordat que després se segueix un procés de fiscalització per part dels tècnics i els regidors de cada àrea per a confirmar que els treballs s’han realitzat, i després la Intervenció municipal també ho revisa “per si hi ha algun error o és necessari demanar algun informe”. Així les coses, el període mitjà de pagament a proveïdors es calcula a partir del moment en què es dona l’ordre perquè tresoreria procedisca a abonar la factura, ha puntualitzat l’edil, qui ha recalcat que “esta dada es calcula de la mateixa forma en tots els ajuntaments”.

“Si hem tingut dificultats en alguns exercicis, però ha sigut perquè no hem tingut tots els diners en el pressupost a l’inici de l’any, però Compromís és coneixedor del complicat que és gestionar l’herència rebuda del PP i per això ara ens veiem abocats a aprovar una pujada de la contribució”, assenyala.

Des de l’equip de govern es pregunten “com Compromís, que ha sigut part del govern i que també ha tingut notes d’objecció en la gestió de les seues regidories, pot ara manipular i confondre les dades d’esta manera”. A més, Serralvo ha recordat que la persona que ha abocat les crítiques, en referència a Sancho, “és qui ha gestionat durant els últims anys el servei de lloguer de bicicletes Bicivila’t i és el responsable que no s’haja tret la plica per a millorar este servei”.

Finalment, el regidor ha lamentat la “deriva” i la “memòria tan curta i selectiva que té ara Compromís” i ha criticat que este partit “pose als tècnics municipals als peus dels cavalls” amb les seues afirmacions. “L’equip de govern, per contra, posa sempre per davant a la institució”, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado