martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real regularà l’horari de l’activitat al carrer de les tasques

Benlloch: "adaptarem la regulació “a una nova activitat, que fins ara no existia, de ‘tardeo’, que demostra que Vila-real és una ciutat viva”.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mostrat este matí la seua confiança en la justícia i ha lamentat haver conegut pels mitjans de comunicació la seua suposada citació com a investigat en la querella criminal presentada en període electoral el mes de maig passat per un grup de veïns de la zona d’oci coneguda com les ‘tasques’ de Vila-real.

La citació, que afectaria també a la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i a quatre empresaris de les ‘tasques’, no els ha sigut encara notificada. “Lamente assabentar-me pels mitjans que hem d’anar a declarar quan no tinc accés ni a la querella ni sé de què se m’acusa”, apunta.

En tot cas, Benlloch ha defensat l’actuació municipal en tot moment per a adaptar la regulació “a una nova activitat, que fins ara no existia, de ‘tardeo’, que demostra que Vila-real és una ciutat viva”. “No tenim coneixement de la citació més que pels mitjans de comunicació, encara que sí que hem sabut este matí que a última hora d’ahir vam rebre a l’Ajuntament un requeriment per a remetre al jutjat tot l’expedient”, assenyala Benlloch. En este expedient, agrega, consten totes les mesures adoptades pel consistori i les actuacions policials per a donar resposta a “una nova realitat social, que, com en tota ciutat viva, genera distorsions”.

“Existeixen zones de ‘tardeo’ i de ‘tasques’ en pràcticament tota Espanya i en totes s’han produït i es produeixen distorsions i qüestions relacionades amb la convivència. No obstant això, només a Vila-real se’ns pretén tractar de delinqüents, presentant una querella criminal personal i obviant la via contenciós-administrativa que, no obstant això, hauria sigut la més lògica i efectiva si el que es pretén és resoldre una situació de convivència”, afegeix.

“Tenim clar que hem actuat sempre de manera responsable, amb els mitjans al nostre abast, i confiem en la justícia, però no podem evitar sentir-nos dolguts perquè s’haja optat per tractar-nos com a criminals en lloc d’asseure’ns a parlar i buscar una solució consensuada, que és en el que des de l’Ajuntament, amb la constitució d’una mesa tècnica, portem treballant ja des de fa mesos”, indica Benlloch.

De fet, ahir mateix l’alcalde va mantindre una reunió amb l’advocat extern contractat pel consistori per a analitzar les opcions jurídic-tècniques, que s’han plasmat en un document d’esborrany que es treballarà en la mesa tècnica convocada divendres que ve 11 d’octubre.

Un horari que en la pràctica significaria limitar l’activitat al carrer a no més enllà de les 22.00 hores.

“El que ací s’està debatent és com regular la vida a les ciutats, si volem defensar un model de ciutat viva com és Vila-real, que és inevitable que genere distorsions com succeeix en molts altres àmbits. Rebem queixes per molèsties cada dia per les penyes, les festes de barri, el mercat ambulant, algunes terrasses, discoteques, els dies de futbol, els actes taurins, en els assajos de les escoles de música, les activitats comercials, industrials, per les mascotes…. Cada dia mediem i busquem l’equilibri necessari per a una ciutat moderna que oferisca oportunitats. Hem de ser capaços de compatibilitzar esta ciutat viva amb la convivència, i en eixe camí hem estat treballant, amb la idea de modificar les dues ordenances que actualment regulen l’activitat en les ‘tasques’ per a dotar-les d’una nova regulació més específica per a un tipus d’activitat que fins ara no existia i que creiem beneficiosa per a la ciutat”, conclou Benlloch.

L’alcalde ha volgut agrair el treball de tots els funcionaris municipals, tant en este tema com en tots els altres reptes de cada dia. “És curiós que esta querella es presente una setmana abans de les eleccions locals passades per a intentar influir en l’opinió pública i ara que hem anunciat que, després del treball d’estos mesos, posarem una proposta damunt de la taula, es filtra esta notícia. No sé quins interessos es persegueixen, però olora fatal. Tenim l’obligació de buscar l’equilibri entre les activitats econòmiques i la vida de la ciutat i Vila-real i l’Ajuntament no renunciarà a continuar treballant en la diversificació econòmica de la ciutat i en generar oportunitats perquè la ciutat avance”, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado