lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real reactiva dilluns que ve el servei d’autobús gratuït a l’UJI per als estudiants

Aquest transport, que manté horaris i recorregut per a la nova campanya, va registrar una mitjana de 1.400 usuaris mensuals durant el passat curs.

El servei d’autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat dilluns que ve 9 de setembre, coincidint amb l’arrencada del nou curs escolar. El transport que ofereix l’Ajuntament de Vila-real manté horaris i recorregut respecte a l’anterior campanya per a facilitar el desplaçament dels estudiants universitaris de forma àgil i segura al campus de Riu Sec. Segons les dades facilitades per l’empresa concessionària, una mitjana de 1.422 usuaris al mes van utilitzar aquest transport durant el passat curs.

El servei funciona durant els dies lectius i és gratuït per als estudiants presentant el carnet de l’UJI. Quant a les parades i horaris, l’autobús eixirà de Vila-real a les 7.30 hores i les 13.30 hores amb parades en l’avinguda Riu Ebre, avinguda Francesc Tàrrega, avinguda Pius XII i estació de tren. Les eixides des de l’Àgora de l’UJI estan programades a les 14.00-14.15 hores i a les 21 hores, amb el mateix recorregut de l’anada. L’Ajuntament ha editat díptics informatius per a repartir entre els usuaris i que d’aquesta manera puguen disposar de tota la informació sobre les característiques del transport.

Aquest servei, que va arrancar de forma experimental el curs 2017-2018, naix de la col·laboració amb la Seu de la Plana de l’UJI i forma part de l’aposta de l’Ajuntament de Vila-real per la mobilitat sostenible. Cal recordar que, a més d’aquest servei de transport al campus universitari, Vila-real compta des de novembre de 2018 amb un autobús urbà gratuït, el bus ‘Groguet’, un servei pioner que facilita els desplaçaments per la ciutat.

El regidor de Mobilitat, Emilio M.Obiol, ha incidit que l’Ajuntament de Vila-real presta aquest servei “en espera que la Generalitat Valenciana, que és la competent, adjudique la concessió definitiva de la línia de transport públic que garantirà aquest servei”.

Últimas noticias

Contenido relacionado