lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real programa nous tallers a partir d’octubre i reedita l’escola per a la prevenció de la violència de gènere

La Regidoria d'Igualtat ha programat una nova campanya d'activitats que arrancarà aquesta tardor amb l'objectiu de garantir l'atenció i formació a la dona així com continuar lluitant contra la xacra de la violència masclista.

La Regidoria d’Igualtat ha programat una nova campanya d’activitats que arrancarà aquesta tardor amb l’objectiu de garantir l’atenció i formació a la dona així com continuar lluitant contra la xacra de la violència masclista. Per a això, des de l’àrea que dirigeix Rosario Royo s’impulsa per segon any la Escola Municipal d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere. A més, també s’han programat tres tallers i diverses activitats coincidint amb dates commemoratives com la Setmana Mundial de la Lactància o el 25-N Dia Internacional de la Lluita contra la Violència cap a les Dones.

La regidora d’Igualtat ha destacat que aquesta programació respon als objectius principals de “garantir l’atenció primària a totes les dones, a través del treball que realitzen l’educadora i l’agent d’igualtat de la Casa de la Dona; fer visible el treball de les dones de la ciutat, col·laborant amb les associacions del municipi; i continuar treballant amb els centres educatius en les campanyes de sensibilització contra la violència de gènere”.

A partir del 2 d’octubre arrancarà la II Escola Municipal d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, que pretén avançar en la tasca de sensibilització d’homes i dones “en el valor de la igualtat com a eix per al desenvolupament social” a través d’una formació bàsica, dirigida a tota la ciutadania. Alguns dels temes que s’abordaran en aquesta nova edició de la Escola d’Igualtat seran els estereotips de gènere i el llenguatge sexista en les imatges, la prevenció de la violència de gènere en les relacions adolescents, l’apoderament de la dona en el món labora, al violència per orientació sexual, els nous moviments feministes o les formes de masculinitat positiva, entre altres. La Escola d’Igualtat és una activitat gratuïta, encara que és necessari realitzar una inscripció prèvia. Les sessions se celebraran d’octubre a abril, els dimecres alterns a les 18 hores a la Casa dels Mundina.

D’altra banda, també es realitzaran tres tallers, tots ells a la Casa de la Dona. El primer, sota el títol de ‘Emociona’t’, està dedicat a la salut emocional i es desenvoluparà del 16 d’octubre al 22 d’abril els dimecres alterns a la Casa de la Dona. Aquest taller té un preu de 28 euros. El segon, titulat ‘Asseu-te menys i mou-te més’, s’ha programat per als dijous des del 17 d’octubre fins al 30 d’abril, en horari de 17.30 a 19 hores.

El preu d’aquest taller és de 42 euros. El mateix preu i durada tindrà el taller ‘Reeducació postural propioceptiva perineal’, que també se celebrarà els dijous encara que en horari de 15.30 a 17 hores.

El nombre màxim de places per a cada taller és de 20 persones i la inscripció per a les activitats es pot realitzar fins al 22 de setembre en el registre municipal de l’Ajuntament o a través de la seu electrònica.

Finalment, la Regidoria d’Igualtat també ha previst activitats coincidint amb la Setmana Mundial de la Lactància, amb una jornada que es desenvoluparà el 25 d’octubre en la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI; així mateix, el diumenge 10 de novembre la plaça Major serà escenari de l’espectacle ‘Mullïer’, de la companyia teatral Maduixa, amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència cap a les Dones. De la mateixa manera, es reeditarà la campanya de prevenció de violència de gènere amb xarrades i activitats per als alumnes de tercer i quart d’ESO en els centres de Secundària i Batxillerat de la localitat

Últimas noticias

Contenido relacionado