lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real ofereix una oportunitat laboral a 27 joves menors de 30 anys a través dels plans Avalem Joves de la Generalitat

Els beneficiaris, ja preseleccionats per Labora, s'incorporaran a l'Ajuntament a l'octubre a través dels programes Emcuju i Empuju, que es redueixen per la caiguda de fons europeus i la millora de l'atur juvenil

Un total de 27 joves de fins a 30 anys s’incorporaran el mes d’octubre a l’Ajuntament, dins dels programes Avalem Joves + (Empuju i Emcuju) impulsats i finançats pel servei d’ocupació de la Generalitat, Labora. La Regidoria d’Economia de l’Ajuntament de Vila-real ha contactat ja amb els perfils preseleccionats per Labora per a incorporar-se als diferents departaments municipals, en una programa hereu de la pionera Vilabeca que ha permés reduir de manera significativa l’atur juvenil en els últims anys.

“El nombre de joves de Vila-real entre 18 i 30 anys sense ocupació s’ha reduït en l’últim any en 121 persones i més d’un 16%. Aquestes bones dades, que ens animen a continuar treballant en aquesta línia, han tingut també el seu reflex en una menor dotació dels programes Avalem Joves+ per a enguany”, explica el regidor d’Economia, Xus Madrigal. La millora en les dades de desocupació, però també la caiguda de fons europeus concedits al Govern central amb els quals es finança aquest problema i l’increment de municipis que han sol·licitat majors quanties de subvenció expliquen la reducció de l’aportació autonòmica per a aquesta nova edició de Avalem Joves. De fet, enfront dels 65 contractes sol·licitats enguany per l’Ajuntament, en la línia de l’exercici anterior, seran finalment 27 els joves que podran beneficiar-se del programa (13 Empuju, amb contracte laboral i 14 Emcuju, amb contracte en pràctiques). El finançament finalment concedit és de 510.000 euros, enfront dels 1,3 milions sol·licitats inicialment.

“Vila-real ha liderat sempre els municipis de la Comunitat amb major contractació de joves a través d’aquests programes. Enguany, no obstant això, motivat també per una situació d’interinitat en el Govern central que està provocant la pèrdua de multitud d’ajudes i oportunitats, els fons europeus que l’Executiu central transfereix a les autonomies per a aquest tipus de programes han caigut de forma molt important i això també ha repercutit en els plans d’ocupació jove i en la distribució del finançament entre els municipis”, argumenta Madrigal. “Aquesta circumstància”, agrega, “se suma al fet que un dels criteris del programa és el repartiment de les ajudes en funció de l’atur juvenil registrat i a Vila-real, afortunadament, les dades estan millorant”. “Així i tot, encara hi ha molta gent que s’enfronta al drama de la desocupació, que s’agreuja en el col·lectiu dels joves, als quals se’ls exigeix una experiència prèvia que no els proporciona ningú. Aquests programes Avalem Joves volen ser aquesta oportunitat i la forma també de retindre el talent jove local a Vila-real. Per això, seran sempre una de les nostres prioritats”, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado