miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real lidera la cooperació internacional en la Comunitat

L'assemblea de l’organisme autonòmic tria a Vila-real per a presidir la junta directiva de l'actual mandat, càrrec que exercirà el regidor Álvaro Escorihuela.

L’Ajuntament de Vila-real liderarà el Fons Valencià per la Solidaritat en el nou mandat, convertint-se en el primer municipi de la província que presidirà l’entitat.

L’assemblea extraordinària de socis celebrada en la localitat de Xàtiva amb l’assistència de més de 60 alcaldes i regidors dels municipis que formen part de l’entitat, va triar a la nova junta executiva per a la legislatura 2019-2023, de la qual continuarà formant part la ciutat de Vila-real. En aquesta ocasió, a més, amb la presidència de l’organisme autonòmic, que exercirà el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, per delegació de l’alcalde, José Benlloch.

Tots dos van assistir a la reunió, on van rebre el relleu de la fins ara presidenta del Fons, la regidora de Xàtiva i actual directora general de Cooperació, Xelo Angulo, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. “A Vila-real sempre hem apostat per la solidaritat i la cooperació internacional, fins i tot en anys molt adversos i malgrat totes les dificultats econòmiques que hem hagut de sortejar. Obtindre el suport de la resta de municipis del Fons Valencià per a liderar l’organisme en aquest nou mandat és un repte que assumim amb gran responsabilitat i el compromís de continuar expandint els valors de la cooperació per tot el territori, particularment a la província de Castelló, on a penes vuit municipis formem part en aquests moments de l’entitat”, valora l’alcalde.

L’Ajuntament de Vila-real es va integrar en el Fons Valencià per la Solidaritat al juny de de l’any 2014 i a penes un any després, a l’octubre de 2015, s’incorporava a la junta directiva de l’organisme amb una vocalia. En aquest nou mandat, l’assemblea de socis de l’entitat –formada per 121 ajuntaments i 9 mancomunitats de tota la Comunitat Valenciana- ha confiat en Vila-real per a assumir el lideratge del Fons Valencià per la Solidaritat durant els pròxims quatre anys. “Queda molt per fer i encara alguns desajustos que no ens permeten avançar amb l’agilitat que ens agradaria, però és sens dubte un reconeixement al treball que s’ha vingut desenvolupant en els últims anys a Vila-real en matèria de cooperació, sensibilització i l’ajuda als països en desenvolupament. En aquesta mateixa línia continuarem treballant, tant a Vila-real com des de la junta directiva del Fons, per a millorar la vida de les persones, també les que viuen en altres territoris a la sort dels quals no podem ni volem ser aliens”, agrega Escorihuela, qui recorda també que un altre dels principals objectius de l’organisme és la sensibilització social entorn de la cooperació i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Junt a Vila-real formaran part de la nova junta directiva de l’entitat els municipis de Canals (vicepresidència), l’Olleria (secretaria), Barxeta (tresoreria) i Xàtiva, l’Alcúdia, Elx, Estivella, Pedreguer, Parcent i Corbera, amb una vocalia cada localitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado