domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real implica els treballadors de l’atur agrari en la neteja i manteniment del Millars

Els alumnes de l’Aplec d’Estiu i el programa de l’Inem Agrari han participat en l'activitat, a la qual s'ha sumat també l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i els regidors d'Economia, Xus Madrigal, Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, i Serveis Socials, Álvaro Escorihuela.

L’Ajuntament de Vila-real i el Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars han organitzat una jornada de neteja de l’entorn, amb l’objectiu d’afavorir la conscienciació sobre el manteniment de l’entorn protegit i implicar diferents col·lectius en el respecte i la neteja del paratge.

Els alumnes de l’Aplec d’Estiu i el programa de l’Inem Agrari han participat en l’activitat, a la qual s’ha sumat també l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i els regidors d’Economia, Xus Madrigal, Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, i Serveis Socials, Álvaro Escorihuela.

Els 17 alumnes de l’Aplec han començat la jornada amb una xarrada del guarda fluvial i el visionat de dos vídeos de la sèrie sobre el Millars impulsada pel Consorci. Posteriorment, s’han dirigit des del Centre de Natura del Termet fins a la zona del Molí Paquero per a ajudar en les tasques de neteja de l’entorn, proveïts de bosses, guants, gorres i motxilles. A ells s’han sumat els treballadors de l’atur agrari, en una iniciativa que pretén involucrar als beneficiaris d’aquest programa en la millora de l’entorn natural.

“El nostre riu Millars és una entorn únic, un paratge protegit pel seu enorme valor ambiental, cultural i social, que tenim l’obligació de potenciar i preservar per a les generacions futures. Per això, hem impulsat per primera vegada aquesta jornada amb els xiquets i xiquetes de l’Aplec i amb els treballadors de l’atur agrari, que s’han incorporat aquest estiu a l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Cooperativa Catòlica-Agrària, per a ajudar-nos en el manteniment de jardins, camins i espais verds, entre altres”, valora Benlloch. Els beneficiaris de l’Inem Agrari i els alumnes de l’Aplec han estat recollint restes de plàstics i papers a l’entorn del Molí Paquero.

Últimas noticias

Contenido relacionado