martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real firma un nou préstec de 3,2 milions per a pagar resolucions humanístiques del PP

L'alcalde rubrica l'operació de crèdit a un interés fix de només 0,42% i sense comissions d'obertura, amortització o cancel·lació.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat el préstec de prop de 3,2 milions que permetrà fer front a les recents resolucions urbanístiques derivades de la “ruïnosa gestió del Partit Popular”, que ja suma més de 28 milions pagats des de 2011 en sentències i acords amb propietaris, segons ha explicat l’alcalde.

L’operació financera ascendeix a 3.169.676 euros, que es destinaran en un 95% al pagament “d’empastres del PP” en els seus anys de govern en la localitat, entre ells el pagament de 856.727 euros pels terrenys annexos al Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) que el PP va requalificar d’industrial a esportiu per a poder construir esta infraestructura i barrar el recinte, “sense pagar res al seu propietari”; a més també es dedicaran 1,1 milions per a saldar part del solar del col·legi José Soriano, que també “va ser ocupat de manera il·legal, tal com ha dit la Justícia, pel Partit Popular per a construir el centre educatiu”.

El crèdit s’ha subscrit amb l’entitat BBVA a un interés fix del 0,42, per un període de 15 anys, amb dos anys de carència, i sense cap mena de comissió d’obertura, amortització o cancel·lació. “És evident que no ens agrada haver de recórrer a un préstec però una vegada més ens veiem obligats per la urgència que ens imposa la Justícia per a fer front a estes obligacions”, ha lamentat l’alcalde, qui ha destacat les avantatjoses condicions que s’han aconseguit per a este crèdit “a diferència dels préstecs que demanava al PP a un 6% d’interés i que encara estem pagant, sense possibilitat de cancel·lar-los perquè ens penalitzen amb comissions impossibles d’assumir”.

De fet, tal com ha recordat Benlloch, del préstec de 20 milions d’euros que va demanar el PP s’han saldat ja 10 milions d’euros, als quals cal sumar 6,5 milions només en interessos.
Una vegada formalitzada esta nova operació de crèdit, l’Ajuntament procedirà a abonar un paquet de resolucions del Jurat d’Expropiació per valor d’1.921.444 euros, entre les quals estan, a més dels terrenys del CTE, altres pagaments per la prolongació de l’avinguda de França o el jardí de Jaume I, “també conseqüència de la hipoteca urbanística que ens ha deixat el Partit Popular”.

Així mateix, es pagaran 1.130.940 euros corresponents a la sentència ferma de la part de terrenys del col·legi José Soriano amb la qual no es va poder arribar a acord, després de la resolució contrària del Tribunal Constitucional al recurs de l’Ajuntament. A estes quantitats se sumaran 72.000 euros més per a renovar l’aire condicionat de l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner i altres 45.000 euros per a una parcel·la de terrenys al costat del Botànic Calduch, que ha acceptat cobrar la quantitat valorada pels tècnics municipals.

Últimas noticias

Contenido relacionado