martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real dinamitzarà el Mercat Central amb diferents serveis i programació d’oci

La regidoria que dirigeix Xus Madrigal licitarà els llocs vacants per a convertir aquest recinte en un ‘gastromercat’, que permeta servir i cuinar el producte a la venda i que dote d'activitat a la nova plaça de Colom

La Regidoria d’Economia de l’Ajuntament de Vila-real ha dissenyat un pla d’acció per a rellançar el Mercat Central, apostant per un model de ‘gastromercat’ amb una oferta que atraga un públic més ampli. El regidor responsable de l’àrea, Xus Madrigal, ha presentat la bateria de mesures que inclou la licitació dels llocs vacants del Mercat Central amb importants novetats com la inclusió d’un servei de cafeteria amb terrassa en la nova plaça de Colom.

Madrigal ha detallat que el principal objectiu és “canviar la dinàmica del Mercat Central” i aconseguir la plena ocupació dels llocs de venda, ja que en l’actualitat només estan oberts cinc dels onze que hi ha en total. L’edil ha reconegut que en els últims anys l’equip de govern “ha intentat buscar noves fórmules” però “fins ara no hem aconseguit regenerar” aquest espai. Per això, ara s’ha decidit apostar per un model “més sostenible i per a generacions diferents”, encara que “sempre tenint clar que la finalitat principal és la venda del producte de proveïment”.

La principal novetat és que es licitarà el servei de cafeteria que “ens permetrà servir i cuinar els productes a la venda en el Mercat Central i que dotarà d’activitat a la nova plaça de Colom”, explica. De fet, l’Ajuntament té previst promoure activitats lúdiques i programació musical en aquest espai com a oferta complementària a la gastronòmica.

Així mateix, Madrigal ha detallat que també es preveu habilitar una zona amb suports o taules altes perquè els clients puguen consumir els productes que hagen adquirit en els llocs de venda. Millorar la imatge exterior del recinte i eliminar els contenidors soterrats que en l’actualitat són una “barrera” d’accés entorn del Mercat Central són uns altres dels objectius que s’ha marcat la Regidoria d’Economia. De la mateixa manera, s’estudia aplicar un sistema de regulació horària en el pàrquing subterrani situat sota l’edifici del mercat perquè “hi haja una major rotació” i d’aquesta manera oferir més facilitats d’aparcament als clients.

El departament d’Economia està treballant ja per a retocar les pliques de concessió dels llocs de venda, tal com apunta el regidor, qui matisa que, respecte als productes que es podran comercialitzar, “hauran de ser consumibles”, i es valorarà aquelles propostes que contribuïsquen a ampliar l’oferta actual del Mercat Central. A més, l’objectiu és també ampliar l’horari actual d’obertura del recinte, especialment els divendres a la vesprada, per a “adaptar-nos a les necessitats del públic més jove”, incideix Xus Madrigal.

La licitació de les pliques es realitzarà en breu, ja que la Regidoria d’Economia preveu que els llocs de venda i el servei de cafeteria puguen estar adjudicats de cara a la campanya de Nadal.

Últimas noticias

Contenido relacionado