miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real destinarà 150.000 euros per a una nova fase de reforma del futur local de Creu Roja

El ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat una modificació de crèdit per a destinar 150.000 euros a una nova fase de reforma de l’edifici de l’antiga estació de la Panderola on està previst situar la nova seu de l’assemblea local de Creu Roja. Així mateix, esta operació de suplement de crèdit contempla dedicar 711.000 euros del cànon de l’aigua a realitzar una sèrie de millores en la xarxa de subministrament d’aigua potable de la localitat.

L’operació de suplement de crèdit, que ha sigut aprovada amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Ciudadanos, Unides Podem i Vox i l’abstenció del Partit Popular, es finança, segons ha explicat l’alcalde, José Benlloch, amb “estalvis” corresponents a “obres que de moment no s’executaran” o projectes que “s’han adjudicat per menys de la quantitat prevista en la licitació”. L’alcalde ha remarcat que estos diners, per llei, no poden destinar-se a despesa corrent, ja que provenen, en part, de la venda de parcel·les de carretera d’Onda i per tant han de dedicar-se a inversió per a la millora de patrimoni o infraestructures municipals.

Per això, l’equip de govern ha decidit finançar una actuació “molt necessària”, tal com ha dit l’alcalde, perquè finalment Creu Roja puga instal·lar-se en el seu nou local de l’antic edifici de l’estació de la Panderola. L’Ajuntament de Vila-real ja va dur a terme una primera fase d’adequació d’este local però, tal com va explicar el primer edil, esta actuació és insuficient per a les necessitats de l’assemblea local de Creu Roja, que en els últims anys ha multiplicat les seues activitats, desenvolupant en l’actualitat més de 15 programes, fruit en gran manera del potent conveni amb l’Ajuntament de Vila-real.

Així, Creu Roja compta en l’actualitat amb un equip tècnic més ampli, amb unes necessitats d’equipament específiques, sobretot en matèria de telecomunicacions i climatització, que es podran satisfer amb la nova fase de reforma que assumirà ara l’Ajuntament, en tractar-se d’un local de propietat municipal.

D’altra banda, l’operació de suplement de crèdit aprovada pel ple contempla dedicar 711.000 euros del cànon d’aigua potable que paguen els veïns i veïnes en el seu rebut de l’aigua a realitzar una sèrie de millores en la xarxa de proveïment. Segons ha detallat l’alcalde, s’actuarà en trams dels carrers Torrehermosa, Pintor Gimeno Barón i Gamboa, a més d’en el depòsit de la Bassa del Poble.
Gran part d’esta inversió, prop de 400.000 euros, finançarà la instal·lació d’un nou hidrant en la xarxa de proveïment del Consorci d’Aigües de la Plana Baixa, amb la finalitat de solucionar problemes de subministrament que pateixen algunes empreses de la carretera d’Onda.

Últimas noticias

Contenido relacionado