martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real convoca les subvencions per a les ONG i augmenta un 50% la partida

Les ONG disposen de deu dies hàbils a comptar a partir de hui per a la presentació de les sol·licituds.

L’Ajuntament de Vila-real ha publicat la convocatòria de subvencions destinades a organitzacions no governamentals per a l’exercici de 2019 amb un increment del 50% en la partida que finalment es dedicarà a recolzar la labor solidària d’aquests col·lectius, i que fregarà els 300.000 euros.

La resolució, que ha sigut publicada hui mateix en el Butlletí Oficial de la Província, dóna compliment al compromís adquirit per l’equip de govern, i més concretament pel regidor responsable de l’àrea de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, qui va anunciar que la partida de subvencions per a aquest 2019 s’incrementaria de manera important com a compensació als retards que en els últims anys s’han produït en el pagament d’estes ajudes a les ONG per les dificultats en la tramitació i justificació de les subvencions.

“Tal com ens vam comprometre amb les ONG, la quantia final d’aquesta convocatòria serà de 299.998 euros, la qual cosa suposa un increment del 50% respecte als 200.000 euros que habitualment es destinaven a aquesta línia de subvencions”, detalla Escorihuela, qui recalca que aquest increment ve a compensar “les dificultats i demores en els pagaments que s’han produït en els últims exercicis” així com l’absència de convocatòria en 2018 en retardar-se l’aprovació i entrada en vigor del pressupost municipal per les dificultats econòmiques del consistori. Les ONG disposen de deu dies hàbils a comptar a partir de hui per a la presentació de les sol·licituds.

Escorihuela, qui en els últims mesos ha demanat disculpes de manera reiterada a les ONG per aquests retards, ha recordat la complexitat del procediment administratiu per a procedir a l’abonament d’aquestes subvencions “ja que es tracta de comprovar la justificació de factures d’àmbit internacional, moltes vegades en altres idiomes i moneda estrangera”. La necessària fiscalització per part del Departament d’Intervenció, unida a la falta de personal, ha alentit aquests tràmits.

Durant els últims mesos l’equip de govern ha intentat desbloquejar aquesta situació, abonant les quantitats pendents des de 2015. Així, en aquests dies s’ha signat ja la resolució de concessió definitiva i pagament del 80% de la subvenció corresponent a 2017, per la qual cosa en els pròxims dies es procedirà a abonar aquests 160.000 euros a les ONG beneficiares, tal com ha assenyalat Escorihuela, qui ha recordat que únicament resta per pagar el 20% de la convocatòria de 2016 i un altre 20% de la convocatòria de 2017, “que esperem poder saldar en breu, ja que el problema dels retards mai ha sigut per falta de partida sinó pels complexos procediments de justificació de les ajudes”.

Últimas noticias

Contenido relacionado