lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real concedirà bonificacions del 75% sobre l’Impost de Vehicles per a afavorir les “emissions zero”

L’ordenança de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) es modificarà per a poder aplicar bonificacions del 75% als vehicles d’emissió zero i un 50% als denominats vehicles ECO. D’esta manera, l’ordenança de l’IVTM s’adapta a les noves categories de vehicles, segons la classificació ambiental del Reglament General de Vehicles, i la seua modificació de 2018.

“L’impost de vehicles de Vila-real és un dels més baixos de la província, tal com acredita l’informe sobre taxes i impostos municipals elaborat per l’UJI. Així i tot, i amb l’objectiu també d’adaptar l’ordenança a les últimes classificacions incorporades al reglament general, definim bonificacions especials en la línia de premiar la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient”. En concret, la modificació de l’ordenança que aprovarà la setmana que ve estableix una bonificació del 75% a favor de vehicles amb categoria ambiental “0 emissions” i una bonificació del 50% per als vehicles d’etiqueta ambiental “ECO”.

L’ordenança de l’impost de vehicles manté les exempcions ja previstes en la normativa vigent en l’actualitat, com en el cas d’ambulàncies, vehicles de transport urbà o matriculats per persones amb mobilitat reduïda, entre altres. Igual que s’ha fet en el cas de l’ordenança de l’IBI, s’ha comptat per primera vegada amb un informe d’impacte de gènere sobre les polítiques fiscals.

“Són canvis mínims, però que demostren el compromís de l’Ajuntament per adaptar la normativa municipal a les noves realitats i reglamentacions, amb l’objectiu últim d’incentivar l’ús de vehicles menys contaminants que ens ajuden a avançar cap a un horitzó de zero emissions i una ciutat més sostenible”, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado