martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real canviarà de dia la festa de Sant Pasqual en 2020

El plenari del mes d’agost ha començat amb la presa de possessió de la regidora de Compromís per a Vila-real Maria Fajardo, que ha pres el relleu a Maria Parra en ser nomenada Secretària Autonòmica d’Internacionalització. Fajardo ha fet la promesa del càrrec afegint que complirà les normes del País Valencià.

El plenari també ha aprovat la modificació de l’art 153 i 264.2 de la normativa d’ordenació municipal amb l’abstenció d’Unides-Podem. Estes modificacions afecten les instal·lacions de zones verdes i les instal·lacions comercials en jardins i parcs. Amb esta modificació les instal·lacions com cafeteries seràn legals en estes zones verdes. També s’han aprovat les taules retributives per al 2019 així com la nova normativa de comunicació electrònica.

En virtut de la facultat que tenen els consistoris de declarar festes locals, el plenari de l’Ajuntament de Vila-real ha decidit passar la festivitat de Sant Pasqual del dia 17 al 18 de maig. Esta situació és causada pel fet que en 2020 el patró de Vila-real se celebrarà en diumenge i aprofitarà així passar la festivitat local l’endemà. El mateix cas passarà amb la festa de Sant Esteve, que passarà del diumenge 26 de desembre al dilluns 27.

També s’ha aprovat separació de l’Ajuntament de Vila-real del Pacte de la Ceràmica, on estava amb els ajuntaments de L’Alcora, Almassora, Betxí, Borriana, Costur, La Pobla Tornesa, Onda, Sant Joan de Moró i Vilafamés. Una decisió criticada durament per l’oposició en ser valorada molt positivament fa uns mesos i passades les eleccions s’ha posat en marxa esta iniciativa.

El portaveu del PP Hector Folgado ha assegurat que esta decisió ve donada perquè l’alcaldessa del PP d’Onda és ara la presidenta del pacte i tot esdevé en un interés polític, no per estalviar 40.000 euros del pressupost.

L’ajuntament de Vila-real també ha aprovat, sense cap despesa, l’entrada en la marca l’Exquisit Mediterràni, una nova identitat corporativa de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, l’objectiu és donar major visibilitat i promoció al producte gastroturístic . La intenció és que la nova marca identifique i aglutine totes les accions de comunicació i posicionament del producte turístic-gastronòmic i servisca de referència per a projectes turístics de base gastronòmica. En esta marca entraran la Ruta de la tapa, el Sopar Medieval i la Nit de Xulla.

Tots els grups municipals han fet una declaració institucional sobre l’empresa Blaser, que utilitza imatges de la dona “intolerables”. Una denúncia que va ser iniciada pel Grup de Dones de Vila-real. L’Ajuntament posarà totes les mesures perquè prospere la denúncia contra esta publicitat, instal·lada en els camions.

El PP ha presentat una proposta perquè la Prova d’Accés a la Universitat siga comú per a tots els estudiants d’Espanya. En ser una competència descentralitzada els requisits són diferents i una prova comú “generaria igualtat d’oportunitats i no discriminaria en funció del lloc on viuen”. El grup municipal Compromís també ha presentat una moció a favor de l’actuació de l’Open Arms al Mediterràni demanant a la UE que force a situacions com les ocurrides a prop de la costa de Lampedusa.

Últimas noticias

Contenido relacionado