martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real aprova la seua eixida del Pacte de la Ceràmica

L’Ajutament de Vila-real ha aprovat en el plenari realitzat este matí l’eixida del consitori local del Pacte de la Ceràmica, on estava amb els ajuntaments de L’Alcora, Almassora, Betxí, Borriana, Costur, La Pobla Tornesa, Onda, Sant Joan de Moró i Vilafamés. Una decisió criticada durament per l’oposició en ser valorada molt positivament fa uns mesos i passades les eleccions s’ha posat en marxa esta iniciativa.

El portaveu del PP Hector Folgado ha assegurat que esta decisió ve donada perquè l’alcaldessa del PP d’Onda és ara la presidenta del pacte i tot esdevé en un interés polític, no per estalviar 40.000 euros del pressupost.

El Pacte Ceràmic és un projecte que va nàixer davant la prioritat de posar mesures a la crisi que afecta a l’àrea del sector ceràmic de la província de Castelló. Les entitats impulsores d’aquest pacte s’han unit per treballar de forma conjunta, formant el Consorci gestor del pacte territorial d’ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència a Castelló.

La crisi financera va marcar un abans i un després en els teixits productius dels sectors tradicionals a nivell mundial. Addicionalment, la província de Castelló i en especial l’àrea geogràfica del triangle ceràmic, se va veure greument afectada per la caiguda del sector de la construcció i de la indústria ceràmica, arrossegant al seu torn a gran nombre de sectors auxiliars, professionals i autònoms que depenien directament o indirectament del mateix.
L’objectiu del pacte és aportar solucions a aquesta situació mitjançant polítiques actives d’ocupació per tal de millorar el teixit socioeconòmic de la zona afectada.
El nostre somni és tornar a aconseguir l’afany per l’esforç en el treball i l’esperit empresarial que tant han caracteritzat i enriquit a aquesta província anys enrere. Des del Pacte Ceràmic som conscients que es tracta d’un repte difícil i costós, però possible. Entre tots haurem de canviar les fórmules clàssiques i reinventar-nos.

Últimas noticias

Contenido relacionado