domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real accelera la inversió de l’Ivace en la modernització de polígons

Els projectes per a la millora i modernització dels polígons industrials de Vila-real inclosos en el pla de reindustrialització de la ciutat avancen seguint el calendari previst i, si no es produeixen contratemps, les obres en les cinc àrees industrials que subvenciona l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) estaran completades abans que acabe l’any.

Així ho ha explicat el regidor responsable de l’àrea de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha donat compte de l’estat d’execució de cadascun dels cinc projectes que han rebut finançament per part del govern autonòmic, i que sumen una inversió total de prop de 2,5 milions d’euros.

Tal com ha recordat Obiol, estes actuacions formen part del pla de reindustrialització de Vila-real que té com a objectiu “millorar el potencial industrial de la ciutat, que ja és una referència en tota la Comunitat” però que tenia algunes assignatures pendents en matèria d’ordenació de diferents àrees empresarials “que en el seu moment van nàixer sense una correcta planificació” i sense les corresponents infraestructures bàsiques.

Per a això, l’equip de govern, en la línia de renovar i modernitzar les dotacions de les principals àrees industrials, es va adherir a les línies de subvenció de l’Ivace, tant en la convocatòria de 2018 com en la de 2019, obtenint subvenció per a un total de cinc projectes.

En estos moments, les màquines treballen des de fa mesos en les zones de Molí Nou, Les Voltes i Carretera d’Onda. En les dues primeres, el nivell d’execució de treballs aconsegueix ja el 70% i el 60%, respectivament, mentre que en el cas del projecte de millora de la carretera d’Onda el percentatge de treballs realitzats se situa en el 20%, ja que ha sigut l’últim d’estos tres a començar a executar-se.

Amb tot, Obiol ha destacat que en tractar-se d’obres finançades amb càrrec a les ajudes de l’Ivace de 2018 “han d’estar executades i pagades abans del 31 de desembre”.

“Des de l’Ajuntament de Vila-real, els tècnics de l’àrea de Territori, als quals agraïsc especialment el treball, estan fent l’impossible per a complir esta data i no perdre les subvencions”, ha insistit el regidor, qui ha apuntat que el calendari que manegen els tècnics situa entre principis i mediats de desembre la finalització de les obres en estos tres polígons.

El responsable de Territori ha demanat disculpes als veïns i veïnes per les molèsties que puguen ocasionar tots estos treballs i ha volgut ressaltar la transformació que suposaran estes inversions, posat que solucionaran deficiències en infraestructures bàsiques com la canalització de pluvials, xarxa de sanejament, asfaltat o enllumenat públic. Així mateix, també permetran crear “una xarxa de carrils bici amb l’objectiu que en un futur puguen estar connectats tots els polígons de la ciutat”.

Així mateix, Obiol ha posat l’accent en algunes modificacions realitzades respecte als projectes inicials com la construcció d’una rotonda en la carretera d’Onda, a l’altura del Sedenyet del Madrigal i la Sénia de la Pau, “per a garantir la seguretat i millorar la distribució del trànsit” en este encreuament que en l’actualitat presenta una important perillositat per als conductors. En este punt, el regidor ha volgut agrair de manera especial al propietari Pascual Safont, per les facilitats per a la cessió de terrenys que permetran la construcció de la rotonda.

També en la carretera d’Onda s’ha eliminat, a petició d’empreses de la zona, la mitjana central prevista en este vial amb la finalitat de facilitar les maniobres dels vehicles pesants.

Finalment, en les pròximes setmanes arrancaran les obres en els polígons de Reg Nou i Travessa, inclosos en les subvencions de l’Ivace de 2019, i que són projectes de menor calat “però igualment importants si tenim en compte que en el cas de Reg Nou l’actuació permetrà dotar a esta xicoteta àrea industrial de clavegueram, ja que actualment les empreses no compten amb esta infraestructura”, ha recalcat el responsable de Territori.

En el polígon Travessa, una de les principals accions serà la millora de la connexió d’esta zona industrial amb l’accés des de l’N-340. La previsió és que estos dos projectes també estiguen finalitzats abans que acabe l’any.

Últimas noticias

Contenido relacionado