miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vicente Molés Herrero, mantenidor dels LXVI Jocs Florals Vila de Nules

Vicente Molés Herrero, conegut fill de Nules i vinculat al món de les lletres, serà el mantenidor dels LXVI Jocs Florals Vila de Nules. Molés és llicenciat en Filosofia i lletres en l’especialitat de Filologia Romànica que ha exercit la docència en l’IES de Nules, primer a l’Institut de batxillerat Francisco Beltrán Bigorra i després al nou IES Gilabert de Centelles.

A més ha publicat diversos articles d’investigació filològica i és coautor dels diccionaris de valencià “Caramull-inicial” i “Caramull-avançat” de l’editorial SM.

“Es tracta d’una persona molt reconeguda en el poble i vinculada al món de les lletres i de la nostra llengua, dos aspectes molt importants en la celebració dels Jocs Florals”, matisa la regidora de Cultura M. José Esteban.

El lliurament de premis dels LXVI Jocs Florals i els IV Premis d’Investigació i Divulgació tindran lloc el 4 d’octubre en el Teatre Alcàzar per la qual cosa els interessats poden presentar els treballs fins al pròxim 6 de setembre.

Cal destacar, que per quart any consecutiu es convoquen els Premis d’Investigació i Divulgació “aquests premis es convoquen amb l’objectiu de dignificar, més encara, aquesta trobada cultural tan important per a Nules. Es tracta, en definitiva, d’uns premis dedicats a l’estudi d’un tema específic relacionat amb la nostra terra”, comenta la regidora de Cultura, M. José Esteban.

En aquests premis estant el premi a la millor “Investigació Lingüística sobre el Valencià” dotat amb 500 euros, i el premi “Aspectes Històrics de les Comarques de Castelló” també dotat amb 500 euros; a més de “Música i festa, història de Nules” patrocinat per la Societat Artística Nulera amb una dotació de 500 euros; “Història de la Clemenules” que patrocina amb 500 euros la S.A.T Cítrics de la Plana (CIPLA); “Estructures agràries i iniciatives de gestió comú”, premi patrocinat per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Nules amb 600 euros; “La concentració bancària: avantatges i desavantatges”, dotat amb 800 euros que patrocina la Caixa Rural Sant Josep de Nules; i “Nules, passat i memòria: fa 50 anys érem joves” dotat amb 250 euros que està adreçat a majors de 60 anys i en el qual es premia el millor treball que partint de la memòria i la vivència personal analitze, descriga o recupere aspectes socials, econòmics o culturals de la població de Nules i que patrocina la Residència Mare de Déu de la Soledat.

Així mateix, en relació al certamen literari el “Premi Flor Natural” està dotat amb 2.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora; els altres premis que formen part d’aquest certamen literari són el Premi de tema Religiós o Ètic dotat amb 250 euros; Premi de Tema Patriòtic dotat amb 250 euros; Premi Anna Rebeca, dotat amb 500 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Premi Poemari Infantil també dotat amb 500 euros; i el Premi Poesia Visual dotat amb 350 euros i que té la peculiaritat de tindre un format poc tradicional, com és el gràfic o vídeo.

Els treballs que concorren als premis dels LXVI Jocs Florals Vila de Nules han de redactar-se en valencià, i els que opten als IV Premis d’Investigació i Divulgació poden ser escrits en valencià o en castellà.

Últimas noticias

Contenido relacionado