domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vall d’Alba acull les XXIV Jornades Culturals de la Plana de l’Arc

Vall d'Alba es convertirà durant el cap de setmana en la seu de les XXIV Jornades Culturals de la Plana de l'Arc.

Vall d’Alba es convertirà durant el cap de setmana en la seu de les XXIV Jornades Culturals de la Plana de l’Arc, per al que s’ha desenvolupat un ampli programa d’activitats lúdiques i culturals que tenen com a objectiu aprofundir en els llaços d’unió entre els municipis que integren l’espai geogràfic amb característiques comunes i identitat pròpia.

Del 18 al 20 d’octubre, se succeiran conferències, presentacions, debats, visites i activitats que van aprofundir en les arrels dels veïns de la Plana de l’Arc.

“Un poble que no sap d’on ve, no pot saber mai cap a on camina. El pas del temps va deixant una petjada en les gents, en la cultura, en les tradicions, en la manera de viure el dia a dia… que forgen el caràcter de les persones que habiten en un territori. En definitiva, conéixer-nos millor ajuda a comprendre millor el present i marca els passos a seguir cap al futur”, ha destacat l’alcaldessa del municipi amfitrió d’enguany, Marta Barrachina.

“A Vall d’Alba estem molt orgullosos de la nostra història, de la nostra evolució com a poble, de la pertinença a una comarca, la de la Plana de l’Arc, que té identitat pròpia. Aqueixes arrels s’endinsen en la terra que ens ha vist nàixer i créixer, i ens dóna noves forces per a continuar avançant i superant reptes. Mirant de manera decisiva, valenta i responsable cap a l’horitzó”, ha continuat Barrachina, qui ha fet una invitació a veïns i visitants al fet que se sumen i participen de la convocatòria.

Dins del programa, l’alcaldessa de Vall d’Alba ha volgut destacar i agrair la implicació, aportació i esforç de tots els membres de la comissió organitzadora i de les entitats socials i culturals de la localitat, que amb tot el seu treball han realitzat un magnifique programa per a aquestes jornades.

Una mostra gastronòmica a càrrec dels restaurants del municipi, la presentació de l’obra ‘Paraules, la parla de la Vall d’Alba’, l’exposició ‘Arrels, mirades pròximes’, la retrospectiva fotogràfica de vestits de noces, o ‘El futbol a la Vall d’Alba, camp a camp’ i la mostra de ‘Boixets, l’art de decorar amb punta de coixí’. Tampoc faltarà una mostra de teatre, la música i les danses tradicionals. En l’última jornada es presentarà la ruta dels camins de l’aigua, amb la qual es farà un repàs a les històriques infraestructures lligades al reg i a l’aigua en el municipi, com a aljubs i sénies.

“Seran tres jornades en la qual ens mirarem per a conéixer-nos una mica millor, projectant el millor de nosaltres mateixos cap als quals ens visiten. Cultura i oci, al servei d’una comarca amb identitat pròpia, com és la Plana de l’Arc”, conclou Marta Barrachina.

Últimas noticias

Contenido relacionado