miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Uns 30 municipis de Castelló seran protagonistes de la Volta a Espanya 2019

La província de Castelló ha tret el cap avui a la Volta a Espanya 2019 amb una etapa que, després de començar en la localitat valenciana de l’Eliana, acabarà en l’observatori astrofísic de Javalambre, a Terol, després de passar en el seu recorregut per quatre municipis de l’Alt Palància.

El plat fort, no obstant això, es concentrarà en les dues etapes del dijous i el divendres, que faran gaudir als afeccionats de mitja província d’una de les proves ciclistes més prestigioses del món. En total seran 29 els municipis que gaudiran com a testimonis privilegiats del pas de la carrera en aquestes tres jornades en les quals la província serà la imatge internacional de la Volta, gràcies al patrocini de la Diputació i a la implicació dels municipis, especialment Llauris, Llucena i Onda, els dos primers els llocs d’arribada de les etapes del dijous i el divendres, respectivament, i el tercer, la sortida programada per a demà passat.

La presència de la Volta 2019 a la nostra província s’ha concretat avui en el pas de la carrera per Sacañet, Bejís, Torás i Barracas, en l’Alt Palància, encara que se substanciarà especialment en les dues etapes dels dies 29 i 30 d’agost. El dijous 29 la caravana s’endinsarà en terres castellonenques des de Mosqueruela per Vilafranca per a viure un final inèdit a Ares del Maestrat. Prèviament passarà pels termes municipals de Morella, Catí, Vilar de Canes, la Torre d’en Besora, Culla i Benassal.

L’etapa del divendres 30 partirà d’Onda i discorrerà íntegrament per territori de la província de Castelló, amb una primera part de 80 quilòmetres plans per la zona litoral i un duríssim final en el Mas de la Costa. D’aquesta etapa seran protagonista, a part d’Onda i Llucena, els municipis de Castelló, Benicàssim, Almassora, Borriana, Nules, la Vilavella, la Vall d’Uixó, Alfondeguilla, Chóvar, Eslida, Aín, Alcudia de Veo, Tales, Fanzara, Vallat, i Argelita.

Per als aficionats que vulguin conèixer els horaris estimats de pas de la carrera per al dijous i el divendres, poden accedir a la informació a través dels següents enllaços: https://www.lavuelta.es/es/etapa-6  y https://www.lavuelta.es/es/etapa-7

Tot està doncs preparat per a uns intensos dies de ciclisme al més alt nivell a la província de Castelló. La diputada d’Esports, Tania Baños, ha informat que el pas de la Volta Ciclista a Espanya per la província generarà uns beneficis directes de més d’un milió d’euros, als quals caldrà sumar l’important increment de vendes del qual es beneficiarà el sector del comerç. Sobre aquest tema ha assenyalat que “en termes econòmics, la Volta és una de les inversions més rendibles del moment, ja que hi ha una previsió de 4.000 pernoctacions, una xifra espectacular que tindrà una gran impacte als hotels i en el sector de la restauració de la província”.

A més, “és un esdeveniment de summa importància des del punt de vista de la promoció turística perquè en la caravana de la Volta 2019 van 1.400 informadors que treballen per a 320 mitjans de comunicació que portaran la imatge de la província de Castelló a prop de 300 milions de televidents de 190 països”. Cal tenir en compte que només a Espanya la mitjana de teleespectadors diària és de milió i mig i que prop de 600.000 persones segueixen l’esdeveniment a través de les xarxes socials. “Es tracta, per tant, d’una oportunitat única per a mostrar a Espanya i al món el ric patrimoni natural, cultural, arquitectònic, històric i cultural amb el qual compten les comarques de Castelló”.

Últimas noticias

Contenido relacionado