viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Una persona per diversos robatoris a l’interior d’establiments a Orpesa

S'han esclarit 5 delictes de robatori amb força en interior d'establiments (un d'ells en grau de temptativa en ser sorprés in fraganti quan forçava la porta d'accés a l'establiment), així com dos delictes de furt

La Guàrdia Civil ha detingut a un home com a suposat autor d’un delicte continuat de robatori amb força en diversos establiments del municipi així com dos delictes de furt d’efectes, consistents en dos patinets elèctrics i una bicicleta.

El detingut és veí de Madrid i amb nombrosos antecedents, i es trobava de vacances en la localitat, a qui a més li figurava una cerca, detenció i personació del Cos Nacional de Policia de Madrid.

Les actuacions es van iniciar el dia 28 d’agost, quan els Guàrdies Civils van tindre coneixement d’un delicte de furt de dos patinets elèctrics en els exteriors d’un conegut supermercat de la localitat mentre els seus propietaris realitzaven la compra.

De les gestions i de les investigacions tècniques realitzades es va poder determinar que els autors eren homes, els qui després de tallar la cadena de seguretat dels patinets els van introduir ràpidament a l’interior d’un vehicule de color blanc conduït per una dona, fugint del lloc.

El dia 31 d’agost es van cometre diversos robatoris amb força produïts durant la nit, entre ells una botiga de roba, un basar, una botiga d’estètica i un local d’hostaleria, sostraient efectes i diners per valor total de 16.000 euros.

Per tal motiu es va establir un dispositiu per a aconseguir localitzar als presumptes autors dels fets, donant com a resultat que el dia 31, en col·laboració amb agents de la Policia Local d’Orpesa, es va aconseguir identificar i detindre a uns dels autors, qui circulava en una bicicleta elèctrica sostreta la vesprada del dia anterior i portava una bossa en l’interior de la qual es trobava els diners provinents de l’últim robatori, comés tan sols unes hores abans, així com uns guants i diverses eines utilitzades per a forçar les portes dels establiments.

Al detingut se li ha pogut demostrar la seua participació en cinc delictes de robatori en establiments i de dos furts d’objectes.

Les investigacions han permés intervindre gran part dels efectes sostrets així com Localitzar, identificar i investigar a les persones que al costat del detingut van furtar els patinets elèctrics que van donar lloc a l’inici de la investigació.

El detingut en unió de les diligències instruïdes ha sigut posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Castelló i els efectes intervinguts entregats als seus propietaris.
El detingut ha quedat ingressat a la presó.

L’actuació ha sigut realitzada per efectius de la Guàrdia Civil d’Orpesa.
La Guàrdia Civil recorda que disposa d’un telèfon d’emergències, 062, que pot ser utilitzat pels ciutadans les 24 hores del dia per a comunicar qualsevol mena d’incidència o acció que li puga resultar sospitosa.

Últimas noticias

Contenido relacionado