martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Un projecte d’AFDEM Borriana premiat per la Conselleria de Polítiques Inclusives

L'alcaldessa, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, ha volgut felicitar “molt sincerament” AFDEM en nom de tota la corporació municipal.

El projecte ‘Rehabilitació psicosocial: les falles com a instrument cultural d’integració de persones amb malaltia mental’ de Borriana, desenvolupat per l’Associació de Familiars pels drets de la malaltia mental (AFDEM), ha sigut guardonat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Concretament, AFDEM de Borriana ha obtingut el tercer premi en la modalitat de ‘Bones pràctiques o pràctiques innovadores’, realitzades en la Comunitat Valenciana per les entitats d’iniciativa social, en la I edició dels Premis a la Innovació social ‘Amparo Moreno Vañó’, convocada des de la Direcció General de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat de Serveis Socials de la Conselleria de Polítiques Inclusives.

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental ha volgut felicitar “molt sincerament” AFDEM en nom de tota la corporació municipal pel guardó, i també ha volgut agrair-los “la seua implicació i els seu esforç en la millora en les intervencions socials i en l’elaboració de projectes innovadors”.

Així mateix Safont ha manifestat que el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra avui 10 d’octubre, en aquesta ocasió centrada en la prevenció del suïcidi, és “una oportunitat per a conscienciar i mobilitzar la població sobre qüestions relatives a la salut mental”, i també per a visibilitzar la situació de les persones que tenen problemes de salut mental i reivindicar els seus drets.

L’alcaldessa ha aprofitat la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental per a mostrar el suport de l’equip de govern a AFDEM, al mateix temps que ha sol·licitat la implicació dels ciutadans i les ciutadanes per a “combatre l’estigma de les malalties mentals”, i per a recolzar la “important labor” que desenvolupa l’associació amb la finalitat “d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental crònica”.

Cal recordar que el projecte premiat d’AFDEM és una iniciativa realitzada mitjançant un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Borriana, l’entitat guardonada i sis artistes fallers de la localitat perquè joves d’AFDEM realitzen pràctiques al costat dels sis artistes fallers, cosa que els permet adquirir habilitats i experiència en els treballs i tasques pròpies de la construcció d’una falla i així millorar la seua ocupabilitat.

Enguany el lema és ‘Conect@ amb la vida’ i la Federació Mundial per a la Salut Mental (WFMH) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) aconsellen que el millor que es pot fer aquest dia és “visitar algun amic o familiar que estiga deprimit, anar a conferències que t’ajuden a reconèixer els senyals d’un suïcida i compartir molts pensaments positius amb els teus contactes de les xarxes socials”.

D’altra banda, la regidora de Comerç, Sara Molina, al costat de representants d’AFDEM i de la Federació de Comerç de Borriana, ha anunciat que enguany, seran els usuaris de l’entitat els qui confeccionaran l’obsequi que lliura l’Ajuntament a tots els comerços de Borriana amb motiu de les festes nadalenques.

Últimas noticias

Contenido relacionado