Un aparatós incendi obliga a desallotjar un edifici a Castelló

El foc ha calcinat pràcticament tot el saló i la resta de domicili ha quedat molt afectat pel fum.

La Policia Local de Castelló i un repten de Bombers Municipals han intervingut este matí al carrer Pare Jofre a causa d’un aparatós incendi produït en el sisé pis d’un immoble d’este carrer. Els fets s’han produït sobre l’una del migdia quan el Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències 092 ha rebut l’avís d’Emergències 112 que alertava d’un incendi a l’interior d’un habitatge del carrer Pare Jofre. Concretament els veïns que havien telefonat al 112, per a informar que veien com de les finestres d’un sisé pis eixien flames i una gran quantitat de fum.

Immediatament s’han desplaçat fins al lloc diverses dotacions de la Policia Local de Castelló, els agents del qual han observat que efectivament de l’habitatge on s’estava produint l’incendi emergia foc i un intens fum negre. Ràpidament els policies han establit un perímetre de seguretat i han tancat el carrer al tràfic a l’espera que arribaren els serveis d’extinció d’incendis.

Estos s’han personat al cap de pocs minuts en el lloc del sinistre i immediatament han instal·lat diverses línies d’aigua per a apagar les flames des del vehicul autoescalera, ja que l’habitatge on s’havia produït l’incendi era l’últim pis de l’immoble. D’altra banda, els bombers municipals en col·laboració amb els efectius policials han desallotjat a tots els veïns de l’edifici per a previndre danys personals.

Després d’efectuar l’evacuació d’estes persones, els serveis d’extinció d’incendis s’han centrat en l’extinció de les flames. El foc es trobava molt desenvolupat en el saló del domicili i malgrat la rapida intervenció dels bombers municipals, gran part del mobiliari s’ha cremat.

D’altra banda, la resta de l’habitatge ha quedat molt afectada per l’intens fum després per les flames.

Quant a danys personals, cap persona ha resultat ferida a causa del sinistre. L’única persona que es trobava en l’habitatge en el moment d’originar-se les flames, en veure el foc en el saló, ha abandonat ràpidament l’habitatge.

No obstant això sí que cal lamentar la mort de la seua mascota, un gat, que, malgrat la rapida intervenció dels serveis sanitaris desplaçats al lloc dels fets, no han aconseguit recuperar a l’animal.

Quant a les tasques d’extinció i ventilació, que han finalitzat al voltant de les dues de la vesprada, han participat un sergent, un cap i nou bombers i s’han emprat com a mitjans materials un vehicule de comandament, una bomba urbana lleugera i un vehicule autoescala.