La tercera edició de l’Escola de Participació aposta per enfortir el teixit associatiu de Castelló

Mesquita: "Aquestes entitats són el motor de la ciutat i volem capacitar-les amb els sis primers cursos gratuïts perquè continuen treballant per tots els veïns i les veïnes".

El departament de Participació Ciutadana ha llançat la que serà la tercera edició de l’Escola de Participació, una eina que servirà per a “enfortir el teixit associatiu de Castelló”, segons el regidor de l’àrea, Francesc Mezquita. L’edil ha assegurat que les associacions són “el motor de la ciutat” i que aquesta formació capacitarà als seus integrants per a continuar “treballant per tots els veïns i les veïnes, una labor que exerceixen amb molt d’esforç i de manera totalment altruista”.

A fi de col·laborar amb les entitats en el compliment dels seus objectius, Participació Ciutadana obri la inscripció per a les sis primeres formacions del curs. La programació començarà el pròxim 21 de setembre i la primera formació portarà per títol Obligacions fiscals i comptables per a associacions. Durant el mes d’octubre es desenvoluparen les sessions de Millora de la transparència de la teua entitat (dissabte 5), Obligacions documentals i procedimentals (dissabte 19) i Obtenció de Certificats Digitals (dissabte 26).

D’altra banda, Participació ha programat dues sessions per al mes següent, entre les quals repetirà la formació sobre obligacions fiscals i comptables (9 de novembre). També impartirà la formació Millora la comunicació de la teua entitat (23 de novembre).

Mesquita ha animat als membres de les associacions a participar en aquesta edició de l’escola que facilita el consistori i a aprofitar l’oportunitat per a “millorar el seu funcionament, entrar en contacte amb altres entitats d’interessos similars o complementaris i informar-se sobre projectes o convocatòries d’ajudes que els permeten ampliar la seua activitat”.

Assessoria personalitzada

Aquesta programació tindrà, a més, tres assessories complementàries i gratuïtes en finalitzar cada trimestre per a les entitats que necessiten resoldre assumptes més concrets, com ara incidències amb documents o tràmits, resolució de dubtes sobre règim intern o modificació d’estatus, fiscalitat, activitats econòmiques i procediments per a l’adaptació a la Llei 2002. La primera se celebrarà el 28 de novembre i les associacions interessades a assistir-hi ja poden sol·licitar plaça.