martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Els tallers escolars i les inspeccions de bicicletes, “primer pas” de la setmana de la mobilitat

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, reivindica l'ús del transport públic i els desplaçaments a peu o amb bici

Tallers infantils i activitats ludicodidàctiques sobre la mobilitat sostenible, camins escolars i conducció i seguretat viària de la bicicleta, en els col·legis Carles Salvador i Censal, han donat aquest matí inici a la programació de la Setmana de la Mobilitat de Castelló.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, acompanyat de tècnics municipals, han estat presents en diverses de les activitats que han obert hui el programa. «L’objectiu és reivindicar durant aquesta setmana una mobilitat sostenible», ha explicat. «Cal conscienciar i informar per a fomentar els desplaçaments amb bicicleta, a peu o en transport públic», ha destacat l’edil responsable de Mobilitat Sostenible.

A més, durant tota la jornada de hui (de 12.00 a 20.00 hores) s’ha instal·lat davant de l’institut Francesc Ribalta un punt d’informació. En aquest es poden formalitzar les inscripcions per a la Marxa urbana amb bicicleta del dissabte 21, que serà el PARK (ing) Day i el Dia sense Cotxes. També hi ha una bústia de suggeriments, informació sobre línies i punts de venda de bitllets d’autobús i Tram, sobre el procés d’adquisició de la targeta Bicicas i punts de préstec, i informació sobre mobilitat respectuosa i subvencions disponibles per a l’adquisició de bicicletes.

Entre les activitats previstes durant la Setmana de la Mobilitat a Castelló, cal ressaltar el Dia sense Cotxes, que serà el dissabte 21, per la qual cosa el centre de la ciutat quedarà tancat per al trànsit i només podran circular vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega. La zona restringida a la circulació serà la delimitada entre la plaça de la Pau, Gasset, l’avinguda del Rei En Jaume, els carrers Saragossa, Navarra i Arrufat Alonso, la plaça Clavé i els carrers Sant Lluís i Compte Pestagua.

Aqueix mateix dia, 21 de setembre, serà el PARK (ing) Day, des de les 9.00 a les 14.00 hores, al carrer Navarra, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç. La iniciativa (nascuda als Estats Units en 2005) té com a objectiu reivindicar l’espai públic per a la ciutadania d’una forma divertida i original i, al mateix temps, fomentar una mobilitat sostenible. Per a això, es disposaran d’una sèrie de places d’aparcament d’ús públic en la qual els diferents comerços adherits podran deixar volar la seua imaginació decorant-les o realitzant activitats a l’aire lliure. Per a això, enguany es llança un concurs dirigit a tota mena de comerços i entitats en dues modalitats, bé decorant una plaça de pàrquing; o l’aparador del seu negoci.

Durant la setmana, continuaran els tallers infantils i activitats ludicodidàctiques sobre la mobilitat sostenible, camins escolars i conducció i seguretat viària de la bicicleta en els col·legis Illes Columbretes, Vicent Artero, Jaume I i Manel Garcia Grau. I els punts d’informació en el Casal Jove del Grau, la plaça Major, la plaça dels Poals (UJI) i el parc Ribalta, on es faran també inspeccions tècniques de bicicletes gratuïtes.

Últimas noticias

Contenido relacionado